SUA: Kim Jong-il, stăpânul absolut în Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA: Kim Jong-il, stăpânul absolut în Coreea de Nord
SUA: Kim Jong-il, stăpânul absolut în Coreea de Nord

Un consilier al preşedintelui american Barack Obama a afirmat ieri că Kim Jong-il pare să ţină strâns frâiele puterii şi doreşte relaţii mai bune cu Statele Unite, relatează AFP.

"Potrivit informaţiilor preliminare, Kim Jong-il este pe deplin la conducerea organizaţiei sale, a guvernului", a spus James Jones, consilier pentru securitate naţională, pentru Fox.

Referindu-se la întrevederea de trei ore şi jumătate dintre Kim Jong-Il şi fostul preşedinte american Bill Clinton, marţi la Phenian, generalul Jones a adăugat că numărul unu nord-coreean "pare cu siguranţă a fi cel care se află la putere".

Potrivit unor oficiali sud-coreeni şi americani, Kim a suferit un atac cerebral în urmă cu un an şi l-ar fi desemnat pe fiul său cel mic pentru a-i urma la putere.

Jones a mai declarat că discuţiile de marţi au fost "respectuoase şi cordiale".

Chiar dacă vizita lui Clinton a fost privată şi a urmărit graţierea a două jurnaliste americane arestate în martie în Coreea de Nord, Jones a spus că cei doi au discutat "despre importanţa denuclearizării" peninsulei coreene. El a reamintit că Phenianul a spus recent că vrea "o nouă relaţie, una mai bună" cu Statele Unite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite