Slatina: O tânără din Corabia, confirmată cu gripă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte două persoane, un bărbat din Caracal şi o femeie din Slatina, sunt suspecte

După prima îmbolnăvire cu virusul A(H1N1) semnalată la un angajat rus al societăţii TMK Artrom, un nou caz de gripă porcină a fost confirmat azi-noapte, o tânără de 21 ani din Corabia, studentă la Politehnică în Bucureşti.
„Femeia, de 21 ani, din Corabia a fost internată la Clinica Matei Balş din data de 13 noiembrie, iar pe 16 noiembrie i s-au recoltat probe, iar rezultatul a ieşit pozitiv. Noi am fost informaţi azi-noapte“, a precizat dr. Marinela Madan, director adjunct şi membru în comitetul de gripă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Dezinfectare la TMK Artrom

Starea de sănătate a tinerei este bună, spun medicii. „Ştim că este vorba despre o transmitere interumană, nu despre un caz de import. Femeia este în continuare internată şi se află sub tratament“, a explicat dr. Madan.
Un bărbat din Caracal şi o femeie din Slatina sunt suspecţi de gripă nouă. Bărbatul din Caracal s-a întors din Spania şi s-a prezentat la medic la 10 zile de la apariţia primelor simptome ale bolii, care a debutat la două zile de la venirea în ţară. Bărbatul este internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Caracal. În cazul femeii din Slatina, care este supravegheată la domiciliu, virusul a fost transmis de la altă persoană.
Îmbolnăvirea cu virusul A(H1N1) a angajatului rus de la TMK Artrom a alertat conducerea societăţii care a dispus dezinfectarea sălii de protocol în care a intrat bărbatul la reîntoarcerea în ţară. De asemenea, persoanele cu care a intrat în contact cetăţeanul rus sunt ţinute acum sub observaţie. Starea de sănătate a bărbatului este bună, susţin medicii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite