Copila-mamă a scăpat de sarcină, nu şi de gura satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenită din Anglia, unde şi-a întrerupt sarcina, fetiţa de 12 ani şi părinţii săi s-au baricadat practic în căsuţa lor din Piatra Şoimului. De când s-au întors, aceştia nu au dat

Revenită din Anglia, unde şi-a întrerupt sarcina, fetiţa de 12 ani şi părinţii săi s-au baricadat practic în căsuţa lor din Piatra Şoimului. De când s-au întors, aceştia nu au dat ochii cu vecinii şi nu au răspuns la telefoane.

Doar Lăcrămioara, mama fetei, a ieşit ieri din casă, pentru câteva secunde, ca să-i pună la punct pe ziarişti. "După cum vedeţi, suntem acasă. Nu vreau să mai dau nicio declaraţie, niciun interviu, nimic! Suntem bine, sănătoşi, atât! Lăsaţi-ne în necazul nostru...", a spus mama fetei.

"Să plece dincolo, dacă au ocazia"

Deşi familia fetei vrea ca lumea să-i uite cât mai repede, toţi sătenii din Piatra Şoimului numai despre asta vorbesc. Oamenii ies la porţi, lasă treburile casei şi-şi dau cu părerea despre toate cele care i s-au întâmplat fetiţei.

Unii spun că ar fi fost mai bine ca fata şi părinţii săi să fi rămas definitiv în Anglia. "Păcat de fetiţa asta, cu ce necaz a avut ea, de a fost batjocorită de fratele maică-sii. Dar Doamne fereşte de aşa păţanie! Să plece dincolo, dacă au ocazia. Că la noi, vedeţi cum e... Sărăcie şi nisip de până şi mămăliga iese cu praf", o deplânge Ioana Frămiţa pe copilă.

Stau să se răfuiască cu unchiul fetei

Primarul din comună confirmă că părinţilor fetei li s-au oferit locuri de muncă în Anglia, dar că aceştia au ales să se întoarcă pentru a se război cu unchiul despre care spun că ar fi violat-o. "Ei nu au cum să plece până ce nu se termină procesul cu Fasolă.

Adică pot ei pleca, dar ar trebui să vină în ţară la fiecare termen, ori să-şi angajeze un avocat care să-i reprezinte în procesul care va urma. Între cele două familii este o duşmănie. O stare de disconfort care s-a amplificat cu timpul. E mai bine ca familia fetiţei să plece de tot, cu fetele, în străinătate!", crede primarul Neculai Nicorescu.

Bogăţie din scandal?

Alţi săteni nu privesc cu ochi bun întreaga poveste şi-i condamnă pe fată şi pe părinţii ei pentru că ar fi profitat de situaţie. "Ea e de vină. Ea şi părinţii, că nu au păzit-o. Au lăsat-o să umble fleaura prin păduri şi pe la casele noastre. Pe Adrian (Fasolă, unchiul fetei - n.r.) l-au băgat nevinovat la necaz. O să se vadă asta când or ieşi probele. Părinţii fetei... păi ăştia sunt părinţi care s-au folosit de fata lor ca să facă bani. Să vedeţi cum se lăudau într-o zi, după ce s-a aflat de toate astea, că or să se îmbogăţească...", susţine o vecină.

Clemenţă pentru Fasolă

Primăria din Piatra Şoimului primeşte aproape zilnic epistole de la o femeie care se semnează indescifrabil şi care le cere sătenilor să se roage pentru mântuirea lui Adrian Fasolă, cel cercetat pentru că ar fi violat-o pe fetiţă.

"De vreo două săptămâni tot primim aceste vederi şi scrisori. Habar n-am cine le scrie şi de ce ni le trimite la Primărie", spune primarul Nicorescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite