Copil muşcat de faţă de un câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel de cinci ani din localitatea Petrila a fost muşcat de câinele de pază al unui vecin, miercuri seara, după ce patrupedul a scăpat din curtea casei.

Copilul se afla la joacă în faţa blocului când câinele de pază al unui localnic a găsit o gaură prin gardul ce împrejmuieşte proprietatea şi l-a atacat.

Minorul a fost muşcat de faţă, de mai multe ori, şi a fost scos din colţii câinelui de câţiva vecini care i-au auzit strigătele.

Puştiul a fost dus de urgenţă la Spitalul Petrila, iar de acolo medicii l-au trimis la Petroşani pentru a fi examinat de un medic specialist în chirurgie.

„Muşcăturile erau în regiunea hemifaţă dreapta, regiune sprâncenoasă stânga şi pleoapă stânga. Erau leziuni moderate, nu putem spune că erau grave. Copilul era speriat când a ajuns, dar nu era în stare gravă“, a declarat medicul Ioan Ienea din cadrul Unităţii Primire Urgenţe Petroşani.

Deoarece medicii nu au aflat dacă animalul are toate vaccinurile la zi, băieţelul a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase din Vulcan pentru tratament antirabic.

Poliţiştii au stabilit că animalul a fost lăsat de proprietar în grija unui localnic, pentru a-i apăra gospodăria. Acesta va fi tras la răspundere în funcţie de numărul de zile de îngrijire de care va avea nevoie copilul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite