Copil mort în curtea unei grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dănuţ Oţet, 9 ani, a murit duminică după ce o poartă rezemată de un gard s-a prăbuşit peste el. Copilul se juca în curtea unei grădiniţe de cartier, din Drobeta Turnu Severin şi a încercat să sară un gard.

Ieri, elevii din clasa a III-a de la Şcoala Generală nr. 14 din Drobeta Turnu-Severin încercau să înţeleagă unde s-a dus colegul lor.

Nu înţeleg foarte bine ce înseamnă că Dănuţ a murit. În ultima bancă, pe locul lui, câteva lumânări şi o fotografie.

„Era un copil isteţ, sociabil, care nu mi-a făcut probleme niciodată. Este adevărat că era puţin mai năzdrăvan. Suntem cu toţii îndureraţi. Copiii mă întreabă ce a păţit Dănuţ, e cumplit”, a spus învăţătoarea lui Dănuţ, Tincuţa Cioc Simion.

Duminică seară, Dănuţ se juca împreună cu câţiva copii în curtea Grădiniţei 22, în apropiere de blocul unde locuia cu mama lui. Gardului care împrejmuieşte unitatea îi lipsea o bucată de plasă de sârmă. În locul ei a fost pusă poarta grea de 300 de kilograme.

Când Dănuţ a încercat să o sară, poarta s-a înclinat şi a căzut peste el. În cădere, copilul a dat cu capul de o bordură de ciment. Dănuţ a murit pe loc.

Conducerea grădiniţei , trasă la răspundere

Grădiniţa 22 se află în renovare din septembrie 2008, lucrările urmând să se finalizeze în luna martie. Firma Nisa Construct SRL era însă responsabilă doar de lucrările la faţada clădirii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, obligaţia asigurării porţii metalice îi revenea conducerii grădiniţei. „Înainte, poarta despărţea creşa din spate de grădiniţă. Dar fusese luată pentru ca muncitorii care efectuează lucrări să-şi poată monta schelele pe exterior. Am declanşat o anchetă internă, este regretabil că a murit un copil, dar cred că a fost şi ceasul rău”, a declarat inspectorul şcolar general Daniela Ghimeş.

Ea a mai adăugat că directoarea grădiniţei, Elena Ciorâcă, a cerut ca poarta să fie legată cu lanţuri şi lacăte de gardul pe care era rezemată, dar acestea au fost furate de hoţii de fier vechi. Părinţii nu vor însă ca lucrurile să rămână aşa.

Părinţii vor face plângere

Dumitru Oţet spune că va face o plângere penală împotriva conducerii grădiniţei, vinovată, în opinia sa, de moartea micuţului. „Era singurul meu băiat, Dumnezeu a vrut să mi-l ia. Nu vreau decât să se facă dreptate şi directorul care a lăsat la voia întâmplării această poartă rezemată să se ducă la puşcărie ca să nu mai moară şi alţi nevinovaţi”, a mai spus tatăl copilului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţan de Poliţie Mehedinţi, audierile în acest caz continuă. ,,Ancheta e în curs de finalizare, nu ne putem pronunţa cu privire la vinovăţia cuiva, mai ales că nu avem nici rezultatul necropsiei”, a spus Daniela Karin Sică.

image

Nu vreau decât să se facă dreptate şi directorul care a lăsat la voia întâmplării această poartă rezemată să se ducă la puşcărie ca să nu mai moară şi alţi nevinovaţi

image


Dumitru Oţet
tatăl lui Dănuţ

image


Dumitru Oţet nu înţelege de ce poarta de 300 de kilograme nu era fixată

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite