Palatul Copiilor intră în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Copiilor intră în reparaţii
Palatul Copiilor intră în reparaţii

Pentru reabilitarea totală a clădirii Ministerul Educaţiei a alocat 250.000 de lei. În acest moment a fost demarată procedura de licitaţie. Banii au fost daţi la începutul acestei luni, iar lucrările trebuie încheiate până în 31 decembrie.

Clădirea Palatului Copiilor a fost ridicată în anul 1928 şi, în ultimii ani, nu au mai fost făcute lucrări de reabilitare. Anul acesta, Ministerul Educaţiei a alocat pentru refacerea instalaţiilor, dar şi pentru lucrări la acoperiş şi la interioare, suma de 250.000 de lei. „Deja a fost demarată procedura de licitaţie pentru toate  lucrările care se vor face“, a spus directorul instituţiei, Dumitru Mălin. Acesta a mai declarat că se aşteaptă să înceapă lucrările la acoperişul clădirii la începutul lunii octombrie.

Activitate îngreunată

„Trebuie refăcut acoperişul şi schimbată ţigla. Ar fi bine dacă această lucrare va demara cât mai repede, înainte să înceapă ploile“, a mai spus directorul Palatului Copiilor din Alba Iulia. Sunt programate şi lucrări de tencuială interioară.
„Tot din aceată sumă va fi înlocuită instalaţia electrică şi cea de încălzire. Vor fi schimbate pardoselile şi în băi şi pe holuri va fi pusă gresie şi faianţă“, a spus Dumitru Mălin. Cu toate că aceste lucrări sunt considerate foarte utile, perioada în care se vor desfăşura incomodează activitatea Palatului Copiilor. Până la data de 1 octombrie elevii care învaţă în şcoli din Alba Iulia se pot înscrie la 12 cercuri, printre care cele de teatru, ceramică, pictură, protecţia mediului, muzică instrumentală, macheto-aeromodele.
La fiecare curs ar trebui să se înscrie minim 90 de elevi, ceea ce înseamnă că, săptămânal, prin clădirea de pe strada Decebal numărul 23 vor trece mai mult de 1.000 de copii, cu vârste cuprinse între şapte şi 18 ani. „Ne va fi destul de greu să ne mişcăm între schele, dar vom lucra cu rândul pentru a nu pune în pericol elevii care vin la Palat. Lucrările trebuie făcute  chiar şi acum în perioada de activitate. Dacă banii nu sunt cheltuiţi până la data de 31 decembrie, sunt cu totul pierduţi şi la anul riscăm să nu mai primim alţii“, a declarat directorul Palatului Copiilor din Alba Iulia.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite