Copiii au vândut jucării pentru a ajuta o fetiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au vândut jucării pentru a ajuta o fetiţă
Copiii au vândut jucării pentru a ajuta o fetiţă

50 de micuţi au participat la târgul „Să fim darnici“

 Elevii clasei a II-a de la Şcoala Generală Sfântul Nicolae şi cei de clasa a IV-a din cadrul Şcolii Generale Alexandru Ştefulescu din Târgu-Jiu au organizat în centrul oraşului târgul de jucării „Să fim darnici“. Fiecare au adus de acasă plăsuţe cu jucării din pluş sau din plastic şi le-au expus pe măsuţele amplasate de primărie.

Cea mai scumpă jucărie a costat 10 lei


Copiii au reuşit să negocieze cu clienţii atât de bine încât, de la primele apariţii, au reuşit să-i convingă să le cumpere jucăriile. „Deja am dat un elicopter, două maşinuţe, un căţeluş din pluş şi un peşte mic. Am strâns peste 10 lei“, a spus Raul Brehui, elev în clasa a II-a la şcoala Generală Sfântul Nicolae. Cea mai mare şi mai scumpă jucărie a fost o maşinuţă de reciclat deşeuri. „Am dat-o imediat.  A costat 10 lei. Mă bucur că am reuşit să vând jucăriile. M-am jucat cu ele când eram mic. Am vândut şi doi tigri din pluş“, a spus Horia Constantinescu, elev al Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu“.
Indiferent de vârstă târgujienii au admirat jucăriile viu colorate. Aceştia au apreciat gestul elevilor de a-i da o mână de ajutor Georgianei Andriţoiu din Târgu-Jiu care suferă de o boală gravă.

„Atitudine pentru salvarea unei vieţi omeneşti“


„Am cumpărat un ursuleţ din pluş şi o maşinuţă pentru băieţelul meu.  Preţurile sunt foarte mici comparativ cu gestul. Este îmbucurător că sunt atât de mici şi iau atitudine pentru salvarea unei vieţi omeneşti“, a declarat Maria Huiculescu din Târgu-Jiu.
Cadrele didactice au fost cele care i-au coordonat pe copii. „Printre primii clienţi a fost o bătrână care a cumpărat un bebeluş de jucărie. M-a impresionat la maxim această femeie săracă şi zdrenţuită care a scos 5 lei din buzunar“, a precizat Aurora Drăghici, învăţătoare.
Banii strânşi de copii vor fi donaţi fetiţei bolnave, iar jucăriile rămase nevândute vor fi donate Centrului Maternal din Târgu-Jiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite