Copiii strâng bani pentru alţi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ASTĂZI, ORA 12.00: La sediul Babel Junior s-au cumpărat obiecte create de copii

Babel Junior a organizatun târg ale cărui încasări merg în Africa. Peste treizeci de micuţi, înarmaţi cu pensule de toate mărimile, au dat ieri culoare viselor şi poveştilor în centrul timişorean Babel Junior. Copiii cu aptitudini la desen, dornici să exerseze cu vopseaua pe pânză, s-au adunat pentru a picta o serie de tablouri care astăzi se vând în cadrul unui târg special. Fondurile obţinute astfel se vor folosi pentru ajutarea altor micuţi, mai puţin norocoşi. Este vorba despre 150 de copii din Uganda cărora li se construieşte o casă nouă.

Ajutor pentru Africa

Timişorenii interesaţi să ajute copiii din Africa dar şi să cumpere obiecte de artă realizate de micuţii pictori au vizitat astăzi târgul neobişnuit, încă de la ora 11.00, în sediul centrului Babel Junior. Locuitorii oraşului de pe Bega au putut cumpăra nu doar tablouri ci şi diverse obiecte inscripţionate, căni pictate de copii, cărţi, cduri cu colinde, vin fiert, gulaş sau chiar prăjituri. Porţile târgului sunt în continuare deschise, iar vizitato ii pot poposi la ora 18.00 pentru a asculta un program de cântece şi scenete pregătite de către copiii de la Babel Junior.

Picturi şi prăjituri cu nucă

Diana Şerban, directoarea centrului, a povestit că la pictarea tablourilor au participat mai bine de 30 de copii cu vârste între 5 şi 13 ani. „Este o idee la care ne gândeam de mai mult timp. Am muncit cu toţii, cot la cot, am pictat căni şi am făcut ceai. Cu o noapte în urmă, am stat şi am făcut prăjituri cu stafide, nucă sau fulgi de ovăz. Ne bucurăm că îi putem ajuta pe copiii din Africa”, a spus Diana Şerban. Şi copiii care au pictat tablourile au fost nerăbdători să se apuce de lucru. „Îmi place mult să desenez, fac asta şi acasă şi dacă mă uit la peisaj pot să-l reproduc identic”, a povestit Melissa Bălan, în vârstă de 12 ani.

Surpriza atelierului, în care au fost realizate lucrările, a fost „profesoara de pictură”, artista timişoreană Nora Blaj. „I-am rugat pe copii să îşi aleagă o poveste preferată şi să picteze ce le-a plăcut cel mai mult din ea. Le-a  explicat că prin pictură pot face o faptă bună şi îi pot ajuta pe alţi copii care poate nu au văzut niciodată jucării şi nici nu au auzit poveşti”, a explicat Nora Blaj. Micuţii au pictat scene din „Crăiasa zăpezilor”, „Cenuşăreasa” sau „Scufiţa roşie”.

Cumpărături caritabile
Pictură pe pânză ..20 lei
Cană pictată ......... 8 lei
Ceai la pahar ........ 3 lei
3 prăjituri ............. 2 lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite