Târgu-Jiu: Copiii de ştabi vor să se scuture de prafuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiii de magistraţi au efectuat deja două şedinţe la Centrul Antidrog Gorj

Tinerii au fost prinşi la sfârşitul lunii octombrie de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj, în timp ce deţineau şi consumau droguri de mare risc. Nimeni nu a ştiut la momentul respectiv ce i-a determinat pe aceştia să recurgă la fapte care le-au pus libertatea în pericol.
„În cadrul primei şedinţe, care a avut loc la sediul centrului nostru, s-a pornit de la conştientizarea pericolului consumului de droguri, iar tinerii au fost foarte deschişi. Deocamdată sunt afectaţi de starea penală şi vor cu orice preţ să scape din acel dosar penal. Mă îndoiesc că au consumat multă cocaină pentru că este scumpă, iar, atunci când au dat de heroină, cu siguranţă au rămas fideli acestui drog. Cert este că se pare că au încercat din toate, din teribilism“, spune Daniel Dănăricu, managerul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj.

Tinerii au nevoie de susţinerea familiei


Până în prezent, cei trei tineri, dintre care doi au rude în magistratură, au efectuat două şedinţe de consiliere.
„Tinerii au nevoie în aceste momente de susţinerea părinţilor. Nu trebuie să fie criticaţi pentru că reproşurile îi afectează. Ei au consumat droguri din cauza anturajului, de care trebuie să se îndepărteze. Practic, au intrat în jocul morţii albe. Există două drumuri pentru consumatorii de droguri. Ori ajung la puşcărie, ori au parte de moarte cu supradoză. Din fericire, ei sunt începători şi au timp să aleagă un drum bun, să renunţe la droguri“, mai spune Daniel Dănăricu, şeful Centrului Antidrog Gorj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite