Copiii, în pericol din cauza caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

le prezintă având drept cauză alimentaţia neadecvată şi ignorarea sfaturilor date de medici pentru vremea caniculară. Medicul Magdalena Cozma, directorul Spitalului de Copii "Sf. Nicolae" din

le prezintă având drept cauză alimentaţia neadecvată şi ignorarea sfaturilor date de medici pentru vremea caniculară. Medicul Magdalena Cozma, directorul Spitalului de Copii "Sf. Nicolae" din Bârlad, a explicat că, într-adevăr, la spital se prezintă, în ultima perioadă, mai mulţi părinţi cu copiii cuprinşi de convulsii febrile, dar că nu doar canicula este cea care le provoacă această stare, ci şi infecţiile care au recidivat, pentru că nu au fost tratate cu seriozitate. "Părinţii trebuie să monitorizeze copiii cu astfel de afecţiuni şi să le administreze, în primă fază, paracetamol, fie un alt antifebril", recomandă medicul Cozma.
În ceea ce priveşte problemele generate de vremea excesiv de caldă, dr. Cozma a apreciat că părinţii nu respectă, nici pe departe, indicaţiile pe care le primesc de la medicii pediatri. "Am remarcat mulţi pacienţi cu enteroviroze, generate de consumul de îngheţată şi sucuri, în perioada caniculară. Mulţi dintre copii sunt însetaţi şi li se dau sucuri, deşi atunci când ajung în spital cu vărsături şi diaree, părinţii sunt consiliaţi şi li se recomandă să dea copiilor apă plată sau ceaiuri. Numai în ultimele zile, am avut nouă pacienţi cu vărsături şi diaree", a mai spus medicul Magdalena Cozma. În aceste condiţii, vinovaţi pentru afecţiunile de care suferă copiii, în această perioadă, sunt părinţii, care ignoră sfaturile medicilor pediatri şi, mai ales, nu-şi supraveghează pruncii, care mănâncă haotic, mai ales alimente nepotrivite pentru perioada caniculară. Nici adulţii nu suportă foarte uşor temperaturile extrem de ridicate. Opt vrânceni au avut nevoie de ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanţă, ieri, aceştia leşinând din cauza caniculei. Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, medic Cristina Ciocan, cele mai multe leşinuri au fost înregistrate pe raza municipiului Focşani. "Au fost lipotimii - leşinuri cauzate de caniculă. Majoritatea au fost înregistrate în Piaţa Moldovei din Focşani. Pacienţii au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă din municipiu", a explicat medicul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite