Copiii au participat la un marş împotriva nerespectării regulilor de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au participat la un marş împotriva nerespectării regulilor de circulaţie
Copiii au participat la un marş împotriva nerespectării regulilor de circulaţie

De Ziua Copilului, pentru a-i sensibiliza pe şoferi, aproximativ 180 de copii au participat la un marş pentru respectarea regulilor de circulaţie. Ei s-au costumat poliţişti sau au jucat roluri de şoferi ori de răniţi  în accidente rutiere.

Micuţii s-au strâns în jurul orei 11.00 în zona bulevardului Magheru şi au au mers prin centrul Bucureştiului până la Universitate, transmite NewsIn. Ei au fost însoţiţi de profesori, dar şi de poliţiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, .

 „Preţuiţi viaţa, reduceţi viteza”, „Nu acceleraţi spre ultima zi”, „În circulaţie atenţia este vitală” sau „Atenţie la neatenţie”, sunt doar cateva dintre mesajele afişate de cei mici.

„Vrem să-i amendăm cu amendă mare pe toţi nenii care nu conduc atent şi care calcă copiii. (...) Tati nu a călcat niciodată nici măcar un căţel şi nici nu a condus beat. Vreau ca toţi şoferii să facă aşa ca tati”, a mărturisit unul dintre copiii participanţi la marş.

Marşul copiilor s-a încheiat la sediul prefecturii Bucureşti, unde şcolarii au fost primiţi de reprezentanţii instituţiei, care le-au acordat diplome pentru implicarea lor în acţiuni de educaţie rutieră. „Sunteţi un model pentu colegii voştri ca să procedeze la fel. Sunteţi frumoşi şi deştepţi şi de asta aş vrea să le transmiteţi părinţilor voştri să fie atenţi, pentru că de multe ori cei mari au de învăţat de la cei mici”, le-a spus copiilor prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaiei.

Potrivit statisticii Poliţiei Rutiere, anul acesta, numai până în luna mai, 38 de copii şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere la nivel naţional, În 2008, numărul copiilor care au murit în accidente de maşină a fost de aproximativ 140.

Marşul rutier organizat de Ziua Copilului face parte din proiectul educaţional „Săptămâna Micului Pieton”, iniţiat şi desfăşurat de şcoala Spectrum, între 1 şi 5 iunie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite