Copiii nimănui locuiesc sub tobogan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena, Răzvan, Florin şi încă o prietenă de-a lor, care nu a vrut să ne spună numele, stau de doi ani pe stradă, mai precis în cutia care reprezintă baza toboganului dintr-un parc din Piatra

Elena, Răzvan, Florin şi încă o prietenă de-a lor, care nu a vrut să ne spună numele, stau de doi ani pe stradă, mai precis în cutia care reprezintă baza toboganului dintr-un parc din Piatra Neamţ, după ce au terminat şcoala profesională. Toţi patru provin de la casa de copii şi stau în stradă pentru că nu au reuşit să-şi găsească de lucru.
Cea mai mare dintre ei este Elena, care are 20 de ani şi a învăţat croitorie la şcoala profesională, dar spune că nu poate să găsească nimic de lucru, iar cea mai mică este fetiţa care a vrut să rămână anonimă, dar care nu are mai mult de 15 ani. "Purtătorul de cuvânt" este Răzvan, care este şi speranţa grupului, pentru că are promisiunea unui serviciu. El are 19 ani şi ne-a spus că aşteaptă să înceapă lucrul ca măturător de stradă, pentru că primăria i-a promis că o să îl angajeze de la 1 august. Până atunci, copiii recunosc că trăiesc din pomeni şi din gunoaie. "Mâncăm ce apucăm, dacă nu ne dă lumea, ne ducem la pizza la gunoaie", spune Răzvan, arătând spre spatele unui restaurant din apropiere. Tot el ne spune că "doamna Anişoara" este cea mai apropiată prietenă pe care o au, pentru că, deşi este pensionară, le mai dă şi ceva de mâncare. Cei patru se spală, şi îşi spală şi hainele în pârâul Cuiejdi şi ne spun că sunt nelipsiţi de la Biserică, mai ales atunci când se dau pomeni, iar iarna se adăpostesc în subsolul blocului de lângă părculeţ. Copiii au spus că au avut o promisiune de ajutor de la primărie, dar povestesc că atunci când i-a văzut primarul, a dat din mână a lehamite şi nu s-a rezolvat nimic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite