Copiii instituţionalizaţi au mers la spovedanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de Înviere, micuţii vor lua Lumină Sfântă de la Episcopie

În pragul Sărbătorii Învierii Domnului, aproximativ 30 de „îngeraşi” care au ţinut post, au dorit să-şi mărturisească păcatele pentru a primi Sfânta Împărtăşanie. Micuţii au primit vizita preotului misionar Florin Ciutescu din cadrul Episcopiei Râmnicului. „Aceasta este o tradiţie la noi în centru, pentru că şi în anii trecuţi, toţi copiii care au dorit, au fost spovediţi şi împărtăşiţi. Noi i-am pregătit din timp, iar în Săptămâna Mare am organizat o excursie şi cei mai cuminţi «îngeraşi« au vizitat mănăstirile Horezu, Bistriţa şi Dintr-un lemn unde au servit masa şi au asistat la slujele religioase”, a povestit Iuliana Coca, şefa Centrului de Plasament 5.

Micuţii şi-au cumpărat haine noi de Paşte

Majoritatea copiilor de la Centru  vor merge în această seară la slujba de Înviere pentru a lua Lumină. Copiii s-au pregătit intens pentru sărbătoare şi, conform tradiţiei, şi-au cumpărat  haine noi şi le-au ajutat pe bucătăresele Centrului la pregătirea mesei festive. În ziua de Paşte, copiii vor fi serviţi cu friptură de miel, de pui şi de curcan, cozonaci, pască, ouă roşii şi drob. „ Cel mai mult îmi doresc ca iepuraşul de Paşte să îmi spună că va veni mama să mă ia acasă, pentru că vreau să merg la ai mei, câteva zile”, a spus o fetiţă instituţionalizată.

Le-au ajutat pe bucătărese

Ceilalţi copii, unii mai somnoroşi, alţii puşi pe şotii, aşteptau cu nerăbdare să primescă Împărtăşania, pentru ca, după aceea, preotul să le împartă şi câteva cadouri din partea Episcopiei. „Pentru a le înfrumuseţa cât mai mult aceste zile de sărbătoare, am organizat o serie de activităţi, plimbări în aer liber prin parcurile din oraş, meciuri de fotbal şi tot felul de întreceri sportive de care copiii sunt foarte încântaţi şi pentru care pun foarte mult suflet”, a mai spus Iuliana Coca. După ce au fost împărtăşiţi, copiii au mers la cantină pentru a le da o mână de ajutor bucătăreselor, care dorind să le facă o surpriză, le-au permis să le ajute la pregătirea drobului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite