Copiii se dau cu bocancii pe gheaţă, la patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deva: În lipsa patinelor, unii hunedoreni folosesc încălţămintea de stradă

Patinoarul din municipiul Deva adună zilnic zeci de hunedoreni. Atraşi de gheaţă, unii dintre ei patinează cu bocancii.

Deschis de aproximativ două săptămâni, patinoarul din reşedinţa de judeţ reprezintă o adevărată oportunitate de petrecere a timpului liber pentru hunedoreni, chiar şi pentru cei care nu ştiu să patineze. ,,Ideea este binevenită. Eu am venit doar să mă uit, sunt din Orăştie, iar în Deva sunt în trecere. In plus, nici nu ştiu să patinez”, a declarat Adrian Truşcă. Dacă acesta a preferat să stea pe margine şi să se uite la ceilalţi, cu totul alta a fost opţiunea unui devean care a ales să-şi înveţe copilul de numai câţiva anişori să patineze. Pentru a face acest lucru, omul nostru a intrat pe gheaţă cu bocancii. ,,În mod normal, nu este permis accesul cu încălţămintea de stradă, dar eu ce să le fac, să stau să mă cert cu fiecare în parte? Oricum, acest lucru nu afectează calitatea gheţii La noi, la români, totul e pe dos. Totuşi, la intrarea pe patinoar am pus un covoraş, să nu pătrundă cu mizeria sau noroiul de afară”, a declarat Nicu Oprean, administratorul patinoarului.

Fără incidente grave
În timpul săptămânii, numărul celor care intră pe gheaţă este doar de câteva zeci. În zilele de weekend numărul lor atinge două sute de persoane. Majoritatea îşi dă întâlnire în faţa patinoarului pe înserat, de la ora 17.00. Vin atât adolescenţi, elevi, părinţi, dar şi bunici cu nepoţeii lor. Până în momentul de faţă, deşi cei mai mulţi patinatori au căzut de nenumărate ori, nu s-a înregistrat niciun caz deosebit. Doar o fată de 17 ani şi-a luxat degetul.

Patinaj în familie
Patinoarul hunedorean măsoară 1.200 de metri pătraţi, iar gheaţa are aproximativ zece centimetri grosime. Situat  la poalele Cetăţii, acesta oferă posibilitatea de a închiria patine, cei interesaţi având la dispoziţie 200 de perechi. În plus, dacă după o rundă bună de alergat pe gheaţă doriţi să vă odihniţi, puteţi face acest lucru la un pahar de vin fiert, o cafea, un ceai sau o ciocolată caldă. ,,Este a treia zi când venim. Învăţăm să patinăm. Doar soţul ştie să patineze, eu şi copilul suntem încă la stadiul de învăţăcei”, a declarat mămica lui Paul S. din Deva.

Program patinoar
Luni - Vineri: orele 10.00-22.00
Sâmbătă - Duminică: orele 12.00-22.00
Pret de intrare: 10 lei pentru 1 ½ oră
Patine: 5 lei perechea

Cifre
Patinoarul are 1.200 de metri pătraţi, cu gheaţă  de  zece centimetri

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite