Copiii, victime ale accidentelor rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii, victime ale accidentelor rutiere
Copiii, victime ale accidentelor rutiere

Neatenţia la volan şi consumul de alcool în rândul adulţilor pun în pericol viaţa celor mici

Cele mai recente cazuri sunt accidentele de la Găneasa, când o fetiţă de 9 luni a murit după ce tatăl său a intrat în curbă cu viteză prea mare, şi cel de la Priseaca, atunci când o fetiţă de 4 ani şi-a pierdut viaţa, iar alţi trei copii au fost grav răniţi deoarece tatăl conducea sub influenţa băuturilor alcoolice şi a pierdut controlul maşinii.
În urma unei statistici făcute de ziarul nostru, în ultimele luni, pe drumurile din judeţul Olt au murit din vina şoferilor cinci copii, iar alţi 13 au fost grav răniţi.

Scaune speciale pentru cei mici


Principalii vinovaţi pentru aceste accidente sunt şoferii care nu respectă regulile de circulaţie şi nu adaptează viteza la condiţiile de drum. Cel mai grav este că în majoritatea cazurilor sunt implicaţi chiar părinţii copiilor. „Sunt nişte inconştienţi, mulţi dintre ei conduc beţi la volan şi cu viteză. Chiar acum câteva zile citeam într-un ziar de un asemenea caz în care şoferul maşinii circula beat la volan, iar în accident a murit un copil de 4 ani. Dacă sunt inconştienţi şi iresponsabili, să nu mai facă copii. Ce vină au copiii?”, a spus furioasă, Mariana Cităran, de 32 de ani, mamă a trei copii.

Copiii sub 12 ani nu au voie pe scaunul din faţă


Poliţiştii avertizează şoferii ca atunci când transportă minori în maşină să fie mai atenţi la felul în care conduc şi să respecte regulile de circulaţie. De asemenea, părinţii care au copii sub trei ani trebuie să aibă scaune speciale pentru aceştia. „Atunci când conducătorii auto au şi pasageri în autoturisme, persoane minore, se recomandă o vigilenţă sporită în circulaţie, pentru a preveni implicarea în eventuale incidente rutiere. Copiii cu vârsta sub 12 ani sau cu înălţimea sub 150 cm trebuie să poarte centuri de siguranţă adaptate greutăţii şi dimensiunilor lor, iar cei cu vârsta sub 3 ani se transportă numai în dispozitive de reţinere omologate. Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii cu vârsta de până la 12 ani pe scaunul din faţă, chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore“, a spus comisar Roxana Filip din cadrul IPJ Olt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite