Copiii abandonaţi se pregătesc de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii abandonaţi se pregătesc de şcoală
Copiii abandonaţi se pregătesc de şcoală

Cu uniforme şi rechizite noi, cei mici aşteaptă nerăbdători revederea cu colegii

Uniformele noi sunt aşezate cu grijă pe umeraşe, iar în ghiozdane şi-au pus deja în ordine caietele, penarul şi celelalte rechizite. Marina are nouă ani, iar fratele său, Cosmin este cu un an mai mare. Locuiesc în căsuţa de tip familial „Sfântul Andrei“, alături de Corina şi de alţi doi băieţi, Cătălin şi Ionuţ, fraţi şi ei. Începutul de an şcolar este prilej de bucurie pentru toţi. Abandonaţi de părinţi, dar iubiţi de educatori, copiii sunt nerăbdători să îmbrace hainele noi şi să îşi revadă colegii de şcoală.

„Aş vrea ghiozdan cu îngeraşi“

„Am uniformă nouă şi un guleraş frumos. Am fost la cumpărături cu doamnele şi mi-am luat tot ce mi-a trebuit pentru şcoală. Tati mi-a adus din Spania hăinuţe, păpuşi şi dulciuri“, spune Marina. Bucuros, fratele său completează: „Şi mie mi-a adus haine, maşini şi puşti. Doamnele mi-au luat uniformă nouă“. Tatăl lor a venit pentru o lună în ţară, iar acum câteva zile a plecat din nou.

De pe un fotoliu, Cătălin spune că şi el are uniformă nouă şi pleacă împreună cu ceilalţi doi copii, să se echipeze în hainele de şcoală. “Am şi ghiozdan nou. Mi-am adunat aici toate caietele şi rechizitele. Am de toate, dar mi-ar plăcea un ghiozdan cu îngeraşi. Mă simt bine la şcoală, cel mai mulţ îmi place matematica“, mărturiseşte copilul. Şi fratele său mai mare, Ionuţ, de 13 ani, este pregătit să întâmpine noul an şcolar. Este mulţumit cu ceea ce are şi nu cere nimic în plus.

Corina, o fetiţă sfioasă, în vârstă de 14 ani, colega celor patru, spune că are pantofi şi haine noi şi este bucuroasă că poate merge la şcoală fără uniformă.

Cei şase copii uitaţi de părinţi vor merge mâine la serbarea de deschidere a anului şcolar împreună cu una dintre educatoare. „Am încercat să le luăm de toate, uniforme, rechizite moderne, să nu se simtă prost faţă de colegii de clasă. Mai avem să le facem tivul la uniforme şi încercăm să le cumpărăm la fete câteva coperte cu Hannah Montana, personajul lor preferat. Nu am avut bani alocaţi pentru uniforme şi rechizite, dar am economisit şi le-am luat la toţi câte ceva. Le-am mai adus şi de acasă de la noi, pentru că sunt cuminţi şi îi iubim pe toţi“, ne-a mărturisit una dintre educatoare, „Mamaia“, cum îi spun copiii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite