Bucureşti: Mâine începe şcoala! Copiii unde învaţă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Mâine începe şcoala! Copiii unde învaţă?
Bucureşti: Mâine începe şcoala! Copiii unde învaţă?

La Şcoala 133 din sectorul 4 al Capitalei, inclusă în Programul Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), muncitorii lucrau de zor astăzi la prânz.

Cu toate că reprezentanţii Primăriei Capitalei, cei care gestionează programul, au spus că lucrările la această şcoală vor fi terminate până mâine, parterul instituţiei era astăzi în şantier. “Muncitorii mai au de zugrăvit, de pus lambriurile şi de făcut finisajele. Am promisiunea că până mâine vor termina. Etajele şcolii sunt finalizate”, a declarat, directoarea şcolii, Mihaela Puiu.

La Şcoala 119, şi ea inclusă în BEI, lucrările de reabilitare s-au finalizat în corpul unde vor învăţa copiii, aşa cum au promis reprezentanţii municipalităţii. Curtea şcolii este plină însă de panouri şi de ferestre demontate. Sala de sport nu va fi dată în folosinţă de mâine, fiind încărcată cu mobilier, iar etajele doi şi trei nu au încă mobilier nou. “Astăzi vom amenaja laboratorul de chimie. Va fi gata până mâine”, a spus mecanicul şcolii.  

Unităţi fără autorizaţie sanitară vor primi şcolari
De asemenea, 99 de unităţi şi anexe nu au primit autorizaţie sanitară. „Unităţile vor primi elevi. Directorul de şcoală se va ocupa de procedura de autorizare, cât de curând. Inspectoratul va monitoriza lucrările de reabilitare în şcoli“, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Mii de elevi vor învăţa în alte şcoli
Peste 3.000 de elevi şi 350 de preşcolari vor fi nevoiţi să înveţe în noul an şcolar în alte unităţi de învăţănt, fiindcă ale lor sunt în reabilitare.

• În sectorul 1. 250 elevi de la Şcoala 173 vor învăţa şi în acest an la Şcoala 175. De asemenea, 200 elevi de la Şcoala de Muzică nr.3 vor avea cursuri în Şcolile 118, 152 şi în Teatrul Giuleşti.
• În sectorul 2, 100 de preşcolari de la Gradinita Nr. 50 vor fi mutaţi la Grădiniţa 24 şi 150 de la Gradinita  276 vor fi mutaţi la Şcoala 25.
• În sectorul 5, 100 de preşcolari de la Grădiniţa 73 vor fi mutaţi la Grădiniţa 128 şi 2.300 de elevi de la Grupul Şcolar Dimitrie Gusti au fost mutaţi, încă din anul 2008, la Şcoala 147.
• În sectorul 6, 350 elevi de la Şcoala 311 au fost mutaţi, de 3 ani, la Şcoala 205.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite