Copii racolaţi pe internet, siluiţi de un pedofil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Mihai a abuzat sexual patru minori
Silviu Mihai a abuzat sexual patru minori

După capturarea pedofilului britanic Paul Richard Dorday (42 de ani), despre care anchetatorii au stabilit că a abuzat sexual peste 20 de copii din Valea Jiului, un alt bărbat acuzat de infracţiuni similare a fost prins în flagrant, tot în cartierul Aeroport, din Petroşani.

Silviu Mihai (28 de ani), un topograf angajat la o firmă din Bucureşti, a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce încerca să cumpere, cu 40 de lei, tăcerea uneia dintre victimele pe care le-a supus perversiunilor sexuale.

Corespondenţă pe messenger

Procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DIICOT) Hunedoara au reuşit să adune dovezi clare care arată faptul că a abuzat sexual mai mulţi minori din Valea Jiului. Copiii erau racolaţi prin intermediul internetului, de pe diferite siteuri de socializare, iar ulterior tânărul coresponda cu ei pe adresa de yahoo! messenger, după cum susţin surse judiciare.

Minorii erau momiţi cu sume derizorii, pentru a-l ajuta pe bărbat la diferite munci. Dar, după ce aceştia cădeau în capcană, pedofilul îi obliga să întreţină cu el raporturi sexuale. Faptele se petreceau în locuinţa tânărului şi în locuri izolate, de la marginea municipiului.

„Patru copii au fost examinaţi de medicul legist. Au fost constatate urmele abuzurilor sexuale, a unor contacte sexuale anale", a precizat medicul Dan Mărculescu, directorul Serviciului de Medicină Legală Hunedoara.

Familiile copiilor abuzaţi vor răzbunare

Părinţii minorilor spun că au aflat târziu de abuzuri deoarece micuţii erau constant ameninţaţi de către bărbat. „Am ştiut ce a păţit copilul meu abia după ce am descoperit că era foarte speriat şi s-a închis în el. Mi-a spus că trebuia să vină cineva din străinătate să-l vadă şi că va primi tot ce vrea dacă îşi ţine gura. Sper ca monstrul acesta să plătească şi să nu mai vadă lumina zilei", ne-a spus tatăl unuia dintre minorii abuzaţi.

În prezent, ancheta este în desfăşurare, iar procurorii DIICOT caută şi alte posibile victime. Silviu Mihai se află în arestul Poliţiei municipiului Deva, acolo unde în urmă cu două luni a fost adus şi pedofilul britanic Paul Richard Dorday.

Monstrul din Vălişoara

În luna februarie a acestui an, hunedoreanul Gheorghe Resiga (49 de ani) a fost arestat după ce, în repetate rânduri, a violat un copil în vârstă de numai opt ani. Faptele s-au petrecut la Vălişoara, o comună din apropierea Devei. În urma faptei sale, bărbatul, fost condamnat pentru crimă, cu 20 de ani petrecuţi prin închisori, s-a întors după gratii pentru alţi 12 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite