Copii vânduţi pentru organe cu 12.000 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii vânduţi pentru organe cu 12.000 euro
Copii vânduţi pentru organe cu 12.000 euro

Doi băcăuani riscă ani grei de puşcărie pentru că au vrut să-şi vândă copiii traficanţilor de organe. Benone Păvăloaie şi Costel Nour, membri ai comunităţii de romi din satul Ciutureşti, comuna Odobeşti, au fost prinşi în flagrant vinerea trecută, în timp ce primeau câte 12.000 euro pentru băieţii lor de cinci, respectiv opt ani, pe care i-au vândut, fără să ştie, unor falşi traficanţi de organe.

Aceştia erau ziarişti, de la o televiziune centrală, care au filmat cu camera ascunsă negocierea cu cei doi taţi ai băieţilor. Jurnaliştii le-au spus celor doi bărbaţi că au nevoie de rinichi sănătoşi. În urma flagrantului, cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Pe de altă parte, asistenţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului au descins în comunitatea de romi, de unde au preluat în regim de urgenţă şapte copii.

„I-am preluat pe cei doi minori, victime ale traficului de fiinţe umane.Ne-am deplasat în comunitatea de unde aceştia provin şi, în urma evaluărilor din teren, am mai luat înca 5 copii, iar acţiunile în teren continuă", a declarat Sorin Braşoveanu, director al Protecţiei Copilului Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite