Copii pe post de mascote în campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din candidaţii din judeţul Alba la alegerile locale folosesc pe afişele electorale imaginea unor copii, deşi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a informat

O parte din candidaţii din judeţul Alba la alegerile locale folosesc pe afişele electorale imaginea unor copii, deşi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a informat partidele că nu pot folosi imaginea micuţilor pentru obţinerea de avantaje personale.

Candidatul Partidului Naţional Democrat Creştin pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, medicul primar psihiatru Liviu Stoica (foto), apare cu un copil în braţe. Fotografia este însoţită de următorul text: "Dragi cetăţeni ai judeţului Alba, nu daţi viitorul pruncilor voştri pe mâna străinului (fie el oltean, fie moldovean). Alegeţi preşedinte un fiu al Munţilor Apuseni!"

Mesajul lui Stoica face referire directă la doi dintre contracandidaţii săi. Actualul primar, Mircea Gheorghe Hava, care candidează din partea PD-L pentru un nou mandat, nu se lasă mai prejos.

Slogan electoral despre copii

El are lipită, în diverse zone circulate din oraş, pe panouri uriaşe fotografia lui, alături de doi copii, într-un parc de joacă.

Pe afiş este tipărit şi mesajul: "A fi primar nu-i o joacă de copii. Dar copiii sunt întotdeauna o prioritate pentru noi!" Mircea Hava apare alături de aceiaşi copii şi în spotul video de campanie.

Candidatul PD-L la primăria Târgu Mureşului, actualul edil Dorin Florea, utilizează şi el imagini cu copii pentru a-şi răspândi mesajul electoral. Florea a fost deja sancţionat de către Biroul Electoral Municipal cu avertisment.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite