Copii morţi din neglijenţa părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de un an şi patru luni a murit luni, strivită de motorul unui tractor. Petrică Iordăchel (37 de ani), din comuna botoşăneană Prăjeni, îşi repara tractorul în curte. A chemat-o în ajutor pe soţia lui, Angelica (34 de ani), care avea în braţe fetiţa.

Femeia a lăsat copilul lângă tractor şi a încercat să dea o mână de ajutor soţului. În acel moment, motorul de peste 200 de kilograme s-a prăbuşit şi a strivit copilul. Oamenii din sat spun că soţii Iordăchel sunt gospodari şi respectaţi. „Şi-au dorit foarte mult fetiţa, mai au trei băieţi, dar copila era lumina ochilor lor. O iubeau nespus“, a spus Lăcrămioara Negruţ, o vecină.

Cei doi ar putea însă ajunge după gratii. „Faţă de părinţii minorei se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a precizat Manuela Ieremie, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Botoşani.

Băieţel omorât de plăci de rigips

Andrei Ştefan Forga (3 ani) a murit în noaptea de luni spre marţi după ce a fost strivit sub plăcile de rigips cumpărate de părinţii lui în magazinul Praktiker din Timişoara. Copilul a ajuns la spital în comă de gradul IV.

„Băiatul era în stop cardiac, l-am resuscitat, dar nu avea şanse să supravieţuiască“, a precizat Adrian Crăciun, directorul Spitalului „Louis Ţurcanu“. Accidentul s-a petrecut la raionul cu materiale de construcţii, unde părinţii încărcau 11 plăci de rigips pe un cărucior. Acesta s-a răsturnat peste copil.

Reprezentanţii Praktiker nu au precizat dacă angajaţii trebuie să ajute clienţii în cazul în care obiectele cumpărate sunt foarte grele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite