Copii legaţi cu cablul, ca să stea cuminţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cartierul băcăuan Gherăieşti, doi copii, de un an şi zece luni şi 4 ani, au fost găsiţi legaţi, de către mama lor, unul de altul, în curtea casei. Vecinii şi rudele femeii spun că

În cartierul băcăuan Gherăieşti, doi copii, de un an şi zece luni şi 4 ani, au fost găsiţi legaţi, de către mama lor, unul de altul, în curtea casei.
Vecinii şi rudele femeii spun că aceasta îi bătea frecvent şi îi lega pe micuţi pe motiv că sunt obraznici. Al treilea copil, cel mai mic, era mai tot timpul ţinut într-un ţarc acoperit cu un placaj. Acesta este al treilea caz de rele tratamente aplicate minorului cu care se confruntă în ultimele zile Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Bacău. Autorităţile au fost sesizate de vecinii sătui să-i mai vadă pe micuţi suferind din cauza bătăilor. Din declaraţii rezultă faptul că Lenuş Feraru, de 29 de ani, îşi bătea frecvent cei trei copii şi îi lega de câte ori pleca de acasă sau aceştia făceau câte o poznă. "Mereu îi lega aşa. Ieri s-a enervat că au băut apă din balia cu rufe şi i-a legat afară, pe iarbă, cu un cablu. Oamenii care munceau pe aici i-au văzut şi au sunat la poliţie", spune cumnata femeii, Elena Dima. Lenuş Feraru a mai avut trei copii care se află tot în grija statului din cauză că au fost surprinşi în nenumărate rânduri la cerşit. Asistenţii de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău au intervenit în regim de urgenţă şi au internat cei trei minori în spital pentru investigaţii medicale, urmând ca, printr-o ordonanţă prezidenţială, ei să fie internaţi în regim de urgenţă într-un centru specializat. Lui Lenuş Feraru i se va întocmi dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite