Copii dispăruţi fără urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii dispăruţi fără urmă
Copii dispăruţi fără urmă

Poliţiştii gorjeni au avut de soluţionat 48 de dispariţii de la începutul anului

Potrivit informaţiilor eliberate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, cei mai mulţi copii pleacă de acasă doar de dragul unei aventuri sau ca să scape de cearta părinţilor. O altă categorie o reprezintă copiii asistaţi social care fug din centrele de plasament. Un astfel de caz s-a petrecut chiar zilele trecute, când au dispărut două fete aflate în plasament la Casa de tip familial Rovinari. Oana Saragea şi Roxana Rada, tinere de 15 ani, au dispărut duminică seara din adăpost. Fetele au plecat voluntar, au pus pe jar autorităţile şi au fost descoperite aseară de poliţiştii gorjeni. „Deseori ne confruntăm cu astfel de situaţii, tineri care pleacă voluntar şi pe care-i căutăm zile în şir. Explicaţia lor este că «vor să-şi ia viaţa în piept»“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Copil dispărut acum 18 ani


Nu toate dispariţiile sunt soluţionate repede şi cu final fericit. IPJ Gorj are în evidenţe un caz de acum aproximativ 18 ani. Un băieţel de 6-7 ani a plecat să se joace în zona „între Jieţe“ şi a dispărut fără urmă. Deşi a fost căutat în zilele ce au urmat dispariţiei, nici până acum nu s-a găsit vreo urmă a micuţului. Familia acestuia a suferit extrem de mult, mai ales că rămăsese nesupravegheat numai câteva minute. Odată cu trecerea timpului, ancheta în cazul dispariţiilor se diluează în lipsa probelor. Poliţistul care coordona ancheta a ieşit şi el la pensie. 
Tamara Rinja are 17 ani şi a dispărut acum o lună de la Casa de tip familial Sf. Nicolae din Târgu-Jiu. Poliţia o caută încă din seara dispariţiei, dar, până acum, fără rezultat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite