Copii crescuţi în teroare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi 11 ani au fost luaţi din familie şi internaţi în regim de urgenţă la Centrul de primire minori, în urma unei hotărâri judecătoreşti. Micuţii trăiau împreună cu tatăl şi bunica

şi 11 ani au fost luaţi din familie şi internaţi în regim de urgenţă la Centrul de primire minori, în urma unei hotărâri judecătoreşti. Micuţii trăiau împreună cu tatăl şi bunica paternă în nişte condiţii greu de imaginat, alături de şobolani şi alte animale. Lucian Kover, cunoscut în sat ca scandalagiu şi cu patima alcoolului, îşi trimitea zilnic copiii să cerşească prin sat. Micuţii mâncau ce primeau de la oamenii mai miloşi. Mama lor a fugit în urmă cu un an şi n-a mai vrut să ştie nimic tot din cauza bătăilor. "V-aţi făcut o pomană că aţi venit să-i luaţi", le-a spus o vecină jandarmilor şi echipei de la Protecţia Copilului. Dar nimeni nu a avut curajul să spună ce se întâmplă în curtea lui Kover. De fapt, cazul a ajuns la urechile autorităţilor tocmai datorită tatălui, care, nervos că nevasta nu i se mai întoarce, i-a scris preşedintelui României o petiţie prin care îi cerea lui Traian Băsescu să îi găsească nevasta! Cererea bărbatului a fost înaintată Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, iar cazul a fost monitorizat. Bărbatului i-au fost impuse reguli de curăţenie, şi, pentru că nu le-a respectat, iar micuţii au continuat să fie maltrataţi, instanţa a decis internarea lor în regim de urgenţă. Familia Kover a mai avut un copil pe care l-a abandonat în spital în urmă cu 5 ani din cauză că suferea de o boală gravă.
Casa în care erau ţinuţi cei patru copii este într-o stare jalnică şi stă parcă să se dărâme. Cele cinci suflete dormeau într-un chiler în care abia dacă încăpeau două paturi şi o sobă mică. Lenjeria neagră de mizerie, şobolanii şi vase nespălate de câteva săptămâni întregesc tabloul locuinţei în care trăiau minorii şi tatăl lor. Copiii au fost găsiţi de jandarmi prin sat, după ce fuseseră la groapa de gunoi ca să mai găsească ceva de mâncare.
Lucian Kover a încercat iniţial să se împotrivească deciziei luate de judecător. Cunoscut ca un om extrem de violent, a fost necesară intervenţia unei echipe de jandarmi pentru ca acesta să-şi lase copiii să plece. Singura sa grijă a fost faptul că va pierde o sursă importantă de venit odată cu pierderea copiilor. "Da cu alocaţia copiilor şi ajutorul social ce se întâmplă?", se întreba bărbatul. Oamenii din sat spun că în fiecare zi copiii sunt trimişi la cerşit. "şi să vedeţi atunci când îi ia la bătaie ce mai urlete pe aici. şi umblă mereu murdari", mai spun femeile.
Băiatul cel mai mare a renunţat la vârsta de 11 ani la şcoală, doar pentru a avea grijă de fraţii lui mai mici. Toţi cei patru copii au părut mulţumiţi de faptul că nu vor mai sta cu tatăl lor şi că vor fi îngrijiţi într-o instituţie. Niciunul dintre ei nu ştie cum este să aibă jucării sau să mănânce suficient. "Copiii s-au acomodat foarte bine în centrul nostru şi vom încerca să-i menţinem împreună pe cei patru fraţi. După primele ore petrecute în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă, micuţii s-au acomodat foarte bine, le-a fost făcută toaleta, au mâncat şi sunt fericiţi că se uită la desene animate", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Alina Iftode.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite