Un convoi românesc de barje blochează Dunărea în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunafoldvar
Dunafoldvar

Un convoi românesc format din nouă barje a scăpat de sub control sâmbătă și a blocat o porțiune a Dunării în Ungaria. Una din barje s-a lovit de piciorul unui pod, în timp ce alte două au rămas şi ele blocate. Nu sunt răniți, informează pagina de ştiri a postului ungar de televiziune Hir TV, citate de Agerpres.

Accidentul s-a produs în lângă podul Beszedes Jozsef din localitatea dunăreană Dunafoldvar. Pentru moment nu se cunoscu motivele accidentului. Convoiul românesc s-a destrămat înainte de pod.

Potrivit relatărilor primite de Autoritatea pentru Siguranţa Circulaţiei (KBSZ), una din barjele desprinse din convoi s-a lovit de piciorul podului, după care s-a blocat acolo, împreună cu alte două barje, desprinse şi ele din convoi.

Pe porţiunea din dreptul localităţii Dunafoldvar, Dunărea este navigabilă doar în aval. Echipajul remorcherului românesc încearcă cu ajutorul poliţiei fluviale să readucă în convoi barjele desprinse.

Cele nouă barje se aflau în drum spre Germania, transportând cărbune, a anunțat purtătoarea de cuvânt a KBSZ, Erika Bajko.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite