Controverse la CCR privind listele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Miza referendumului apasă greu pe umerii judecătorilor constituţionalişti.

Pe lângă presiunile politice exterioare reclamate de Curtea Constituţională(CCR), au apărut şi disensiunile interne între magistraţi. Judecătorul constituţionalist Tudorel Toader  a anunţat miercuri că, în cursul serii, a avut o discuţie cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea plenului CCR pentru a lămuri toate aspectele, având în vedere  faptul că nu a ştiut de erata trimisă luni în numele CCR la Monitorul Oficial.

Magistratul CCR a precizat că plenul Curţii a cerut, în scrisoarea trimisă Guvernului, listele electorale actualizate la data de 11 iulie.

 „Dacă era vorba doar de prezentarea listelor nu ar fi fost necesar să dăm un termen de o lună şi jumătate. Trebuiau predate listele actualizate până la 11 iulie; acolo unde listele nu erau actualizate, trebuiau actualizate. Dacă sunt lucrurile clare, vom da decizia pe 31 august, dacă sunt necesare consultări, vom mai amâna cu o zi, două, vom vedea", a spus judecătorul.

Tudorel Toader consideră că „într-o perioadă tulbure, cu probleme controversate", probabil, dintr-o „regretabilă eroare" s-a vehiculat numele său ca fiind implicat în modificările survenite deciziei CCR date în 2 august, prin care Guvernul era solicitat să reactualizeze listele electorale. Judecătorul CCR a catalogat această întâmplare drept „o mică diversiune".

După ce a trimis două scrisori, una către presă, iar alta către Guvern, cu conţinut diferit, CCR a revenit, luni, 6 august, cu o adresă către Guvern în care preciza că a cerut listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

Despre erata solicitată luni, 6 august, de către conducerea CCR în sensul îndreptării deciziei publicate în Monitorul Oficial, judecătorul constituţionalist a spus că a aflat din presă, la fel ca şi despre sesizarea Comisiei de la Veneţia. „Am aflat ca orice cititor", a precizat judecătorul.

Avem dovada că Ponta trişează: Guvernul face recensământul pe furiş

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite