Control la Dinamo pentru transferul poliţistului recidivist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Butnariu (33 de ani), subofiţer la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti şi fost poloist al clubului Dinamo, a fost arestat, ieri, pentru trafic de droguri de mare risc.

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate au descoperit că tânărul făcea parte din reţeaua cunoscută sub numele de „Gunoierii". Gruparea, care avea 24 de membri, distribuia heroină şi metadonă, în special în zona Gării de Nord şi cartierele Griviţa şi Bucureştii Noi.

Liderul reţelei este Nicu Iancu, zis Nicu Gunoieru, care în octombrie 2009 a fost deferit justiţiei, alături de 28 de persoane, într-un alt dosar pe trafic de droguri. El şi alţi inculpaţi au fost eliberaţi din arest preventiv după două luni, judecătorul apreciind că ei pot fi judecaţi în stare de libertate.

Aventurile poliţistului

Bogdan Butnariu, care figurează pe lista maeştrilor sportului a Federaţiei Române de Polo, are un trecut tumultuos. În anul 2000, el a fost implicat într-un accident rutier alături de alţi doi colegi de echipă. Butnariu a intrat cu un autoturism BMW într-un parapet al Podului Grant din Bucureşti, după ce a piedut controlul volanului din cauza vitezei excesive. Cei doi colegi au fost grav răniţi.

În 2008, Bogdan Butnariu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, după ce în 2007 furase două baxuri de gumă de mestecat "Orbit" din hipermarketul Cora - Lujerului, din sectorul 6 al Capitalei. După ce a fost prins de un agent de pază, Butnariu a ieşit în parcarea magazinului şi s-a bătut cu paznicii.

Condamnat transferat

Cu toate că avea o condamnare definitivă, Bogdan Butnariu a fost menţinut la Dinamo unde era încadrat ca subofiţer. Mai mult, în 2009, sportivul a fost transferat la Secţia 3 de Poliţie din Capitală. Potrivit Inspectoratului General de Poliţie, condamnarea poloistului nu era trecută în dosarul acestuia.

„Motivul pentru care agentului de poliţie nu i-au încetat raporturile de serviciu ca urmare a condamnării penale din 2008, precum şi alte aspecte legate de situaţia acestuia, vor fi clarificate în urma controlului dispus de ministrul Administraţiei şi Internelor la Clubul Sportiv Dinamo", se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne. La sfârşitul anului trecut, subofiţerul a primit calificativ inferior în urma evaluării activităţii sale de poliţist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite