Corpul de Control al premierului verifică aproape toate ministerele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corpul de Control al premierului verifică aproape toate ministerele
Corpul de Control al premierului verifică aproape toate ministerele

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat ieri seara, la Realitatea Tv, că, de o săptămână de zile, Corpul de Control al Primului-Ministru face controale la aproape toate ministerele, verificând contractele de publicitate.

Ilie Sârbu a spus că angajaţii Corpului de Control verifică "ceea ce s-a făcut pe publicitate până acum". Întrebat dacă sunt făcute şi alte verificări, ministrul Agriculturii a spus că momentan sunt controlate doar contractele de publicitate.

Verificările efectuate de Corpul de Control al Primului-Ministru vin după ce în Parlament au fost constituite trei comisii de anchetă cu scopul de a verifica modul în care sunt cheltuiţi banii publici, în special pe contractele de publicitate şi promovare.

Astfel, Comisia de anchetă a fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a verificat modul în care au fost cheltuiţi banii pentru organizarea evenimentelor de "Ziua Tineretului", iar raportul final a fost discutat de Camera Deputaţilor în sesiune extarodinară, la 27 iulie.

O altă Comisie analizează atribuirea directă de către Ministerul Mediului, condus de Nicolae Nemirschi, a unui contract de publicitate în valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising.

Cea de-a treia comisie parlamentară de anchetă îşi începe activitatea astăzi, cu scopul de a verifica modalitatea de cheltuire a banilor publici pentru campaniile de publicitate şi promovare ale Ministerului Turismului, condus de Elena Udrea, relatează NewsIn.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite