Contribuabilii din Deva sunt fanii plăţilor cash

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care îşi plătesc dările la stat, stând în faţa calculatorului, pot fi număraţi pe degete.

Doar nouă cetăţeni din Deva şi-au plătit, până în această dimineaţă, taxe şi impozitele online. De asemenea, până astăzi, aproximativ 2.000 de cetăţeni au achitat dările locale. „Majoritatea contribuabililor preferă plăţile directe, cu bani cash, pentru că sunt mult mai siguri pe ei atunci când ţin chitanţa în mână”, a declarat Carla Popa, şef Serviciu Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Deva.

Investiţie inutilă în Internet

Serviciul pentru plata online a taxelor şi impozitelor, atât pe clădiri cât şi pe terenuri şi autoturisme, este operaţional la Deva încă din 2003. Cu toate acestea, anul trecut, puţin peste 30 de deveni au apelat la el, restul de aproximativ 85 la sută dintre contribuabili preferând plăţile directe. Deşi modalitatea de plată prin intermediul calculatorului nu este complicată, unii deveni nici măcar nu ştiu că îşi pot plăti taxele stând acasă. ,,Nu ştiu nimic despre acest serviciu. Habar nu am de existenţa sa. Nu am plătit niciodată online. Ce trebuie să fac, cui trebuie să mă adresez ca să fiu şi eu la curent cu asemenea facilitate modernă”, a declarat Petru Furdui din Deva. ,,Plătesc cu banii jos, din obişnuinţă. În plus, e o metodă sigură, primesc chitanţa care e palpabilă”, a adăugat şi Ana S.

Cum poţi deveni contribuabil online
Chiar dacă cei care îşi plătesc dările la stat, stând în faţa calculatorului, pot fi număraţi pe degete, numărul devenilor înscrişi ca utilizatori ai aplicaţiei online de taxe şi impozite este de peste 100. Conform Carlei Popa, devenii care vor să-şi consulte online situaţia fiscală au nevoie de nume de utilizator şi parolă  pentru autentificare. Acestea se obţin pe baza unui formular de înscriere care poate fi descărcat de pe www.primariadeva.ro, link-urile taxe şi impozite, plăţi online sau obţinut direct de la sediul Primăriei Deva.

reduceri la impozite
Devenii care-şi achită integral taxele şi impozitele până la data de 31 martie, fie online, fie cu banii jos, beneficiază de o bonificaţie de 15 la sută din valoarea acestora. În prezent, în această situaţie se află peste 2.000 de persoane.

Cei de vârsta a doua, care nu sunt obişnuiţi cu calculatorul, au de plătit taxe şi impozite
Carla Popa, şef Serviciu Taxe şi Impozite

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite