Contravenienţii au soluţii împotriva amenzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi contravenienţi din judeţele Moldovei asaltează judecătoriile cu plângeri îndreptate împotriva amenzilor primite de la poliţişti. O mare parte din ei sunt şoferi cu

Tot mai mulţi contravenienţi din judeţele Moldovei asaltează judecătoriile cu plângeri îndreptate împotriva amenzilor primite de la poliţişti.

O mare parte din ei sunt şoferi cu permisele suspendate din diferite motive. Aceştia au descoperit că, o dată înaintată plângerea în instanţă, îşi pot păstra carnetul până când judecătorii iau o decizie. Cei cu dare de mână îşi angajează chiar un avocat care să speculeze eventualele greşeli de completare sau omisiuni de pe procesul verbal de sancţionare, făcute de poliţişti.

„Chiar dacă, mai nou, poliţiştii au învăţat să completeze bine procesele verbale, în 60 – 70 la sută din cazuri am reuşit să obţinem anularea actului de sancţionare”, a declarat avocatul ieşean Liviu Bran. Sunt însă destule situaţii când omul legii uită să treacă data de comitere a contravenţiei sau greşeşte articolul de lege în baza căruia a dat amenda.

„Omisiunile de completare sunt cauzate de volumul mare de activitate. Nu au existat situaţii imputabile poliţiştilor. Numai cine nu munceşte, nu greşeşte”, a spus Manuela Ieremie, purătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani.

Anul trecut, judecătorii suceveni au anulat peste 800 de procese verbale de sancţionare, în timp ce la Iaşi, 615 contravenienţi au scăpat basma curată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite