Contractul pentru construirea depozitului ecologic, reziliat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de minciunile şi amânările unei firme italiene care trebuia să construiască depozitul ecologic zonal de la Ungheni, conducerea Consiliului Judeţean Mureş şi şase primari implicaţi au

Sătui de minciunile şi amânările unei firme italiene care trebuia să construiască depozitul ecologic zonal de la Ungheni, conducerea Consiliului Judeţean Mureş şi şase primari implicaţi au hotărât să rezilieze contractul de execuţie şi să apeleze pentru acest lucru la instanţa de judecată.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Alexandru Petru Frătean, a declarat că reprezentanţii firmei italiene "Agenda 21" nu s-au prezentat la termenul convenit pentru concilierea pe cale amiabilă, adică miercuri, de la ora 11.00. "Autorităţile publice implicate vor promova hotărâri de consiliu pentru a recurge la calea judecătorească, singura prevăzută în contract pentru reziliere. Asta în condiţiile în care o altă rundă de negocieri cu reprezentanţii italieni s-a încheiat fără niciun rezultat în urmă cu o săptămână, deoarece aceştia nu au putut să-şi dovedească prin acte calitatea de conducători ai firmei Agenda 21", a declarat Alexandru Frătean. Itaienii urmau să se întoarcă miercuri cu o propunere de realizare tehnică a primei alveole de la depozitul ecologic, care trebuia finalizată, conform contractului semnat, încă de anul trecut. Depozitul ecologic de la Ungheni figurează în planul de dezvoltare judeţean ca unicul care va rămâne, după 2018, la nivelul Mureşului. Contractul de construcţie a depozitului ecologic, semnat în 2003, are o valoare de 30 milioane de euro, scopul său fiind de a prelua deşeurile din cele şase oraşe şi din comuna Sânpaul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite