Contractul de concesiune pentru autostrada Comarnic-Braşov la un pas de a fi semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, s-a întâlnit, marţi, la sediul MTI, cu reprezentanţii firmelor Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS şi Aktor SA, informează MTI.

Cele patru firme reprezintă consorţiul câştigător al proiectului care se va realiza în concesiune pentru proiectarea, finanţarea, construcţia şi operarea Autostrăzii Comarnic-Braşov.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a precizat că MTI şi CNADNR au disponibilitatea să formeze grupuri de lucru în domeniile financiar, tehnic şi juridic, astfel încât semnarea efectivă a contractului de concesiune să poată fi făcută cât mai curând posibil, o dată estimată fiind sfârşitul lunii septembrie.

Până în prezent au fost parcurse etapele procedurale pentru desemnarea ofertantului câştigător al licitaţiei pentru proiectarea, finanţarea, construcţia şi operarea Autostrăzii Comarnic-Braşov. Ulterior procedura a fost contestată de către consorţiul condus de firma Strabag. În urma acţiunii la Curtea de Apel, plângerea firmei a fost respinsă ca nefondată în şedinţa din 30 iunie, comunicarea instanţei cu expunerea de motive fiind transmisă în data de 14 august 2009.

În data de 19 august 2009 a fost înregistrată şi societatea care va implementa contractul de concesiune pentru finanţarea, proiectarea, execuţia şi operarea Autostrăzii Comarnic - Braşov, fiind astfel îndeplinite condiţiile pentru semnarea contractului de concesiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite