Contractele armatei, verificate de un departament anticorupţie, creat special de MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a anunţat, ieri, ministrul Sorin Frunzăverde. şeful MApN a precizat, într-o conferinţă de presă, că DPICF va avea ca principal scop verificarea programului de înzestrare a armatei, urmând

a anunţat, ieri, ministrul Sorin Frunzăverde. şeful MApN a precizat, într-o conferinţă de presă, că DPICF va avea ca principal scop verificarea programului de înzestrare a armatei, urmând să fie coordonată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi condusă de un magistrat recomdandat de Consiliul Superior al Magistraturii.
"Răspuns la apelul lui Băsescu"
"Procesele de înzestrare şi valorificare sunt cele mai supuse corupţiei", a motivat Sorin Frunzăverde crearea DPICF, trasând şi funcţia de evaluare a vulnerabilităţii angajaţilor din Ministerul Apărării. Referitor la sarcinile proaspetei Direcţii, Frunzăverde a insistat pe sintagma "mediu de integritate" şi a specificat că structura respectivă nu va înseamna noi locuri de muncă, ci mobilizarea agenţilor anti-corupţie deja existenţi în MApN. "Direcţia de Prevenire şi Investigare este şi un răspuns la apelul pe care preşedintele Băsescu l-a făcut în legătură cu analizarea neregulilor din Ministerul Apărării", a recunoscut Sorin Frunzăverde. Tot el a adăugat că noul organism nu poate să facă cercetări penale, ci doar administrative şi economice.
"EADS nu a ştiut ce să ofere"
Abordat pe tema achiziţiei avioanelor militare de transport de la firma italiană Alenia, ministrul Frunzăverde a declarat că perdanta licitaţiei, societatea spaniolă EADS-CASA, a făcut recurs la Romtehnica, compania care intermediază cumpărarea aeronavelor, şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Totuşi, Sorin Frunzăverde a reluat ideea că aparatul de zbor C-295, pus la dispoziţie de cei de la EADS, nu a corespuns cererii MApN: "Ministerul Apărării nu este vinovat că ofertantul nu ştie ce să ofere". Frunzăverde a pomenit şi de recenta demisie a directorului general de la Romtehnica, Mircea Nicuşor Mihai, pe care a clasat-o la "motive personale". Mircea Nicuşor Mihai a fost numit în funcţie, de fostul ministru al MApN, Teodor Atanasiu.
Altfel, şeful Ministerului Apărării a reamintit că 1.950 de militari români se află în prezent în teatrele de operaţiuni, menţionând că misiunile de pe pământ străin au costat MApN, în anul 2006, 240 de milioane de dolari.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite