Alberto Contador, pistolarul din Le Tour

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alberto Contador, pistolarul din Le Tour
Alberto Contador, pistolarul din Le Tour

Rutierul spaniol de la echipa Astana a declarat că vrea să savureze din plin victoriile obţinute anul acesta. După ce în 2008 nu a putut participa  în Tur, Alberto Contador a revenit în forţă şi a reuşit o cursă perfectă pe Mont Ventoux, unde şi-a apărat tricoul galben.

Pentru viteza şi forţa sa, rutierul iberic are o poreclă pă măsură: „El Pistolero”. A rulat perfect în Turul Franţei la ciclism şi a arătat că poate duce o trenă de invidiat. „A fost foarte greu”, recunoaşte componentul echipei Astana. „După fiecare etapă pe care am terminat-o mi-am spus, în gândul meu: «A mai trecut o zi!».

Trebuie să menţionez că au mai fost şi tensiuni, era normal să fie aşa, însă totul s-a terminat cu bine pentru că situaţia s-a normalizat pe final”, a precizat Alberto Contador.

Spaniolul este entuziasmat de performanţa de anul acesta: „În 2007 am făcut o cursă foarte bună, însă acum am realizat ceva perfect! Avansul meu în clasament este mult mai mare faţă de advesari deoarece, de la începutul sezonului, am pus la punct fiecare detaliu pentru această competiţie. Am fost favorit aici şi nu am putut conta pe elementul-surpriză”.

Întrebat dacă a avut impresia că managerul echipei Astana, Johan Bruyneel, şi-ar fi dorit ca Lance Armstrong să câştige acest Tur al Franţei la ciclism, Alberto Contador a răspuns zâmbind: „În final, amândoi am obţinut ceea ce am dorit! Johan a avut un campion în Le Tour, iar eu am câştigat. Ce poţi să spui mai mult?”.

S-A TEMUT DE LANCE ARMSTRONG

În ceea ce priveşte relaţia cu Lance Armstrong, „El Pistolero” a explicat că aceasta a fost mai tensionată la început, deoarece nu a ştiut dacă să creadă sau nu în declaraţiile texanului. „Pe parcurs au apărut anumite circumstanţe şi am crezut în Lance. Nici el şi nici eu nu am tolerat doi învingători, însă mi-a spus că mă va sprijini şi, în final, a făcut-o.

Mi-am pregătit etapele foarte bine şi l-am ajutat pe Mont Ventoux, acolo unde am arătat ca o echipă”, a mai punctat rutierul de la Astana. Chestionat asupra dublei sale reuşite, succes în faţa lui Lance Armstrong şi victorie în „Marea Buclă”, Alberto Contador a replicat: „Fotografia de pe podiumul de premiere, de la Paris, va intra în istorie!

Să nu uităm că au fost nume mari în concurs, anul acesta. Când poţi să învingi astfel de oameni de top, atunci te simţi­ ­­mult mai relaxat şi mai fericit”.

Alberto Contador a mărturisit că a fost tentat, la un moment dat, să încerce să ajungă la o înţelegere amiabilă cu actuala sa echipă, Astana, pentru a pleca. Sosirea lui Lance ­Armstrong la formaţia din Kazahstan nu a fost un lucru bun pentru „El Pistolero”, deoarece texanul putea să ceară să devină liderul grupării conduse de Johan Bruyneel.

A VRUT SĂ RENUNŢE LA ASTANA

„Când Lance a anunţat că revine în ciclism am vrut să găsesc o altă echipă, însă angajamentul meu cu Astana nu mi-a permis acest lucru deoarece am semnat până la finalul lui 2010. Aşa că nu am avut alte posibilităţi. În plus, formaţia la care sunt legitimat a fost cel mai puternic team din Le Tour, aşa că am ales perfect.

Referitor la ediţia viitoare a Turului Franţei, atunci când îl va avea ca adversar pe Armstrong, Contador este de părere că texanul va fi foarte greu de bătut. ­„S-ar putea ca să am un avantaj. Am fost coechipieri în această cursă şi mă pot ajuta de acest lucru anul viitor. Până atunci însă, vreau să mă bucur de succes!”, a încheiat el.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite