Consultările Băsescu-PNL debutează cu ironii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia PNL discută de la ora 12 cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilităţile de formare a viitorului Guvern şi măsurile anticriză, încă de la începutul consultărilor preşedintele şi liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, având un schimb ironic de replici.

Tăriceanu a reiterat, la începutul discuţiei, concluziile şedinţei conducerii liberale de joi seara, şi anume condiţia, pentru intrarea la guvernare, referitoare la respectarea programului de creştere economică prezentat de liberali.

Întrebat de preşedintele Băsescu dacă este negociabil acest program, Tăriceanu a spus că sunt anumite puncte la care liberalii nu renunţă, cum ar fi cota unică sau "alte elemente care sunt deja puse în practică".

"Suntem dispuşi să aceceptăm şi alte lucruri dacă sunt inteligente", a afirmat Tăriceanu, ceea ce a atras replica preşedintelui: "N-am avut senzaţia că portofoliul inteligenţei se află într-un singur loc". Tăriceanu i-a replicat imediat: "Da, dar e într-o măsură bună reprezentată la PNL".

Tăriceanu nu a enumerat printre condiţiile la care liberalii nu sunt dispuşi să renunţe şi pe cea referitoare la desemnarea de către PNL a viitorului premier.

Delegaţia PNL este condusă de preşedintele liberal Călin Popescu Tăriceanu şi este formată din Ludovic Orban, Teodor Meleşcanu, Mircea Ionescu Quintus, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Victor Paul Dobre şi Adrian Cioroianu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite