Consultanţa financiară îşi face loc pe blogosferă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii pot beneficia de consultanţă pentru contractarea unui credit şi pe blog. Cosmin Boncea şi-a făcut blog pentru a oferi consultanţă financiară şi informaţii despre piaţa creditelor bancare.

 El scrie zilnic articole despre credite şi noutăţile de pe piaţă şi acordă consultanţă primară celor care îl contactează. „Prin blog acord doar consultanţă primară. Nu se poate mai mult pentru că anumite date sunt confidenţiale şi este recomandabil să nu fie acordate oricărui necunoscut din lumea virtuală, indiferent de logo-ul pe care îl afişează”, spune tânărul.
Tot prin intermediul internetului le spune celor interesaţi ce documente trebuie să aducă la etapa de consultanţă faţă în faţă. „În etapa a doua, cu documentele solicitate, le fac calculele pe bănci, le prezint opţiunile, iar ei aleg ce credit iau”, spune Cosmin Boncea.
El şi colegii săi de la biroul de consultanţă se ocupă apoi de întocmirea dosarului de creditare, iar clientul merge la bancă doar pentru a semna contractul şi pentru a ridica banii.

Blogul face lumină

Prin intermediul blogului, Cosmin Boncea ajută vizitatorii să conştientizeze responsabilitatea şi riscurile contractării unui credit, dar şi faptul că se poate profita şi realiza dezvoltare de pe urma unui credit potrivit. „În această perioadă foarte des trebuie să le explic oamenilor că se dau credite. Mulţi au tras concluzia că băncile nu mai dau credite deloc”, spune el din experienţă. Prin articolele pe care le scrie, ţine vizitatorii la curent cu ce se întâmplă pe piaţa creditării. „Acum de foarte mare interes se bucură Programul Prima Casă. Foarte mulţi vizitatori cer detalii despre el”, explică tânărul consultant.
Tot prin intermediul blogului au început să apeleze la servicii de consultanţă firme care vor să-şi deschidă sucursale în Bihor sau români care muncesc în străinătate şi vor să facă investiţii financiare.

Riscurile spaţiului virtual

Cosmin Boncea recomandă tuturor vizitatorilor să nu-şi dea datele personale prin internet. „Există cazuri de clienţi naivi care şi-au dat datele personale cuiva în spaţiul virtual şi s-au trezit cu contul bancar gol”, spune el. Riscurile sunt şi de partea consultantului. „Există riscul ca oamenii să nu dea datele reale. Uneori nici la întâlnirea de consultanţă nu spun ce venituri reale au, iar atunci nu le putem oferi cele mai avantajoase soluţii”, spune el din experienţă.
„Rolul consultantului este să îndrume clientul spre cele mai avantajoase credite pentru posibilităţile lui financiare”, spune tânărul consultant financiar.
Specialistul îi ajută pe clienţi să evite situaţiile neplăcute ce se pot ivi pe parcursul returnării creditului. „Există multe cazuri în care clienţii nu şi-au evaluat corect posibilităţile financiare pe termen lung, iar în perioada freneziei creditării s-au angajat la datorii care le întrec veniturile”, spune Boncea. Acum aceste persoane au rate egale sau chiar mai mari decât salariile lor.
Orădenii devin tot mai deschişi spre sectorul consultanţei financiare. „Sper că vor ajunge în curând să înţeleagă că un consultant financiar este avocatul lor în relaţia cu banca, aşa cum este în străinătate”, spune el optimist. Blogul unde poate fi contactat consultantul este http://crediteoradea.wordpress.com/.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite