Cozi intreminabile în faţa Consulatului României din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii moldoveni formează cozi interminabile în faţa Consulatului României din Chişinău pentru obţinerea unei vize româneşti. Începând cu data de 17 iulie şi tinerii s-au aşezat la coadă pentru că doresc viza pentru a-şi continua studiile în instituţiile de învăţământ din România.

Tinerii fac două rânduri (cei cu studii gimnaziale şi cei cu studii liceale) şi stau zi şi noapte în faţa Consulatului pentru depunerea actelor. Până în prezent au fost depuse peste 1000 de dosare, spun surse din cadrul Ambasadei României la Chişinău, relatează Jurnalul de Chişinău.
 
Secretarul II la Ambasada României de la Chişinău, Laviniu Enii, a declarat că în perioada de recepţionare a dosarelor, Consulatul activează peste program pentru a primi toţi doritorii până la 27 iulie, când expiră termenul de depunere  dosarelor.
 
Dacă iniţial a fost programată depunerea actelor în zilele de lucru de la ora 16.30 până la 20.30, iar în zilele de sâmbătă şi duminică de la 11.00 până la 17.00, acest program nu s-a respectat din cauza cetăţenilor  veniţi din provincie, care voiau să doarmă lângă consulat”, a spus Enii. “Nu am putut permite ca cetăţenii veniţi de la sute de kilometri să plece acasă fără depunerea actelor sau să aştepte noaptea la consulat. Am lucrat vineri în prima zi până la ora 1.00 noaptea, iar aseară până la ora 12.00” , a spus reponsabilul de la Ambasadă. 

Valentin Crivorotico din Anenii Noi, absolvent al gimnaziului,  a venit dis-de-dimineaţă  la Consulat pentru depunererea actelor. El spune că studiile făcute în România îi vor oferi noi perspective de viitor şi că vrea să depună actele la un liceu cu profil economic indiferent în ce oraş al României.

Dumitru Gramaci, tatăl Elenei Gramaci din Bălăneşti, Nisporeni, a spus că a venit la Consulat de la ora 8.00 dimineaţa şi a fost înscris în listă cu numărul 363, pentru ca fiica lui să depună actele la una din universităţile din România.
 
Şi Vadim Popa din Chişinău, absolvent al liceului Vasile Alecsandri din Chişinău a depus actele la trei universităţi din România. Tânărul spune că a venit la consulat la ora 6.00 dimineaţa şi a fost înscris în listă cu numărul 65.

Anul acesta, Ministerul Educaţiei din România a oferit tinerilor din Republica Moldova 2.590 de locuri pentru studii în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite