Construcţia unei artere care să lege A1 de A2, prin centrul Capitalei, motiv de dispută între Primărie şi ONG-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General al Capitalei va dezbate mâine un proiect care  a iritat o parte din Organizaţiile neguvernamentale, legătura dintre Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Bucureşti-Constanţa, care ar urma să se contruiască pe cheul Dâmboviţei.

Lucrarea care ar urma să lege A1 de A2, prin Splaiul Unirii şi Splaiul Independenţei a fost estimată, în 2007 la 142.961.480 Euro. Este vorba de o străpungere în zona Lacului Morii, care să lege Bucureştiul de A1 printr-un pasaj suspendat.

Drumul continuă, paralel cu Dâmboviţa, iar ieşirea spre A2 ar urma să fie tot o lucrare de anvergură, în zona Glina. Proiectul este de prin anii ’90, însă nu au fost accesate fonduri pentru demararea lui.

Pentru prima dată s-a discutat despre acest proiect, cu calculele făcute, în 2006, însă fondurile pentru drumuri au fost direcţionate către marile bulevarde şi Pasajul Basarab.

Recent, după o dezbatere publică pe tema legăturii dintre A1 şi A2, prin Bucureşti, Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul” dar şi alte asociaţii civice s-au opus proiectului pe motiv că traversarea Capitalei se face prin centrul oraşului, iar numai costurile exproprierilor sunt estimate la 150 de milioane de euro.

Proiectul pentru artera care va lega A1 cu A2 a fost respins iniţial, în şedinţa din 27 iulie a Consiliului General al Capitalei, dar urmează să fie propus pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a edililor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite