Republica Moldova: Marian Lupu vrea referendum pentru o nouă Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) din Republica Moldova doreşte „un referendum pentru o nouă Constituţie în primăvara anului viitor şi organizarea concomitentă a alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare, acestea urmând să aibă loc în toamna lui 2010”, anunţă Unimedia.md.

AIE va încerca să pună acest scenariu în aplicare în condiţiile în care, pe 10 decembrie, nu se va alege şeful statului. Declaraţiile liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, arată clar modul în care şi-au propus să acţioneze adversarii comuniştilor.

Preşedintele PDM a precizat că trebuie ca să se revinăla un „referendum constituţional, organizat cu 120 de zile înainte de alegerile prezidenţiale”. „Aceste alegeri ar putea fi în toamna anului 2010, ceea ce înseamnă că Referendumul  poate fi organizat cel mai târziu în primăvară”, a completat Lupu.

Liderul Partidului Democrat, candidat unic la funcţia de şef al statului, a adăugat: „Alegerile parlamentare se vor organiza concomitent cu cele prezidenţiale”. Poziţia lui Marian Lupu pare să nu fie şi cea oficială a Alianţei pentru Integrare Europeană.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat pentru Unimedia.md că nu s-a luat o hotărâre în acest sens, la nivelul AIE. „Este părerea lui Marian Lupu, dar nu este, încă, o poziţie oficială în ceea ce priveşte Alianţa pentru Integrare Europeană. Uermează să mai discutăm acest subiect”, a încheiat Diacov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite