Târgu-Jiu: A cincea zi de căutări ale micuţului Constantin Velcev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: A cincea zi de căutări ale  micuţului Constantin Velcev
Târgu-Jiu: A cincea zi de căutări ale micuţului Constantin Velcev

Deşi poliţia nu exclude nicio ipoteză, varianta rătăcirii în Parâng rămâne cea mai plauzibilă

A cincea zi de căutări în staţiunea Rânca. Participanţii s-au grupat în echipe de la primele ore ale dimineţii şi au reînceput căutările punând accent mai ales pe clădirile în construcţie din zona staţiunii. „Reluăm puricarea construcţiilor în ideea că e posibil să fie blocat pe undeva. Căutăm şi mâine şi oricât o fi nevoie pentru că nu s-a luat nicio decizie privind sistarea căutărilor“, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Şi echipele BGS continuă căutările: „Coborâm pe versanţi, apoi ne regrupăm şi stabilim alte trasee. Avem echipe pe jos şi altele cu atv-uri. Cred că o să căutăm şi mâine, dar încă nu am hotărât nimic concret“, a declarat directorul de evenimente al societăţii.

Scenarii posibile


Tot mai multe persoane iau în considerare varianta atacului animalelor sălbatice, dar sunt contrazişi de specialişti. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj, peste 25 de urşi şi 8 lupi au fost inventariaţi în zonă. Ovidiu Cârstorc, directorul DS Gorj, a declarat: „Cred că lupii şi urşii nu sunt adevăratul pericol. Aceste animale nu atacă omul, cel puţin nu în ultimele zeci de ani. Câinii sălbăticiţi sunt realul pericol“. În zona Rânca au fost inventariaţi peste 200 de câini sălbăticiţi. Cârstoc a declarat însă că: „Se vehiculează variante legate de moartea copilului. Eu cred că nu mai este în zona Rânca pentru că un cadavru este reperat după planarea corbilor care se văd de la zeci de kilometri. Ar fi uşor de identificat!“

Speranţe


Mama lui Costi Velcev, Olga, rezistă cu greu încercărilor la care a fost supusă. Femeia spune că este hotărâtă să rămână la Rânca: „Nu plec până se termină acţiunea aici. Unde să plec? N-a apărut nici măcar un semn până acum“, a declarat azi-dimineaţă femeia. Soarta familiei Velcev a impresionat o ţară întreagă, motiv pentru care, din solidaritate, turiştii din Rânca participă la căutări. „Oamenii vin să se uite, curioşi, şi nu rezistă să stea pe margine. Caută şi ei copilul, fapt care ne ajută pentru că nu se ştie niciodată dacă a rămas vreun colţişor necăutat“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ. În ceea ce priveşte continuarea căutărilor, poliţiştii spun că au experienţe anterioare când copii dispăruţi au fost găsiţi şi după mai multe zile de căutări: „Avem cazuri când am găsit copii după şapte zile, aşa că nu luăm în considerare varianta sistării căutărilor“, a mai spus Tică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite