Constantin Grăjdan, cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au decis începerea urmăririi penale împotriva lui Constantin Grăjdan pentru acțiunea de favorizare a infractorului în dosarul "Trofeul Calității", după ce marți fostul șef al ISC a trimis o adresă Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care arăta că nu se constituie parte civilă în proces.

Constantin Grăjdan a fost chemat la audieri de către procurorii DNA, după ce a înaintat o adresă la Înalte Curte de Casație și Justiție prin care renunța la solicitarea pagubelor create în dosarul "Trofeul Calității". El susține în continuare că nu l-a favorizat pe Adrian Năstase prin gestul său.

"Conștiința m-a obligat să fac acest lucru. Se împlinesc 150 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a înființat această structură", și-a motivat Grăjdan acțiunea.

Audierile au durat mai bine de 11 ore și s-au terminat puțin după ora 01.00, în această dimineață.Procurorii au decis să-l cerceteze în libertate pe fostul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Constantin Grăjdan a fost demis ieri de premier, „din cauza comportamentului şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii, care a luat decizii fără să-l informeze pe primul ministru", după cum a anunţat Palatul Victoria.

Adrian Năstase a fost acuzat că în 2004 a camuflat strângerea de fonduri pentru propria campanie electorală prin iniţierea unui simpozion.

Simpozionul a fost organizat de Irina Jianu, inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la acea vreme. Taxele de participare au fost de aproximativ 125 de euro la acea dată, pentru persoanele fizice, şi de aproape 400 de euro pentru cele juridice. În total, s-a strâns suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite