Tablouri de Tonitza şi Pallady licitate prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe picturi celebre au fost vândute prin SMS şi prin internet la o licitaţie organizată, sâmbătă seara, lângă piscina hotelului Vega din Mamaia de casa de licitaţie Artmark.

46 de lucrări au fost adjudecate cu suma totală de 388.880 de euro. O pictură de Nicolae Grigorescu, înfăţişând un car tras de boi, considerată o raritate pe piaţa de opere de artă, a fost cea mai valoroasă lucrare expusă. Ea va fi însă vândută la o licitaţie viitoare.

150 de potenţiali cumpărători, dar şi simpli iubitori de artă, au admirat cele 61 de lucrări prezentate în expoziţia de pictură care a precedat licitaţia. Operele semnate de pictori celebri, precum Octav Băncilă, Lucian Grigorescu, Theodor Pallady sau Ştefan Luchian au atras interesul participanţilor. „Natură statică cu narghilea", pictat de Theodor Pallady a fost licitat pentru suma de 60.000 de euro, iar „Nud în iatac", al lui Nicolae Tonitza a fost adjudecat cu 67.500 de euro. Noii proprietari ai acestor lucrări au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Wang Tieshan, consulul Republicii Populare Chineze, s-a declarat interesat să participe la licitaţie, dar nu a dorit să dezvăluie ce lucrări l-au atras. „Nu pot spune care tablou îmi place cel mai mult pentru că toate sunt frumoase", a răspuns consulul cu diplomaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite