Spectacole cu sculpturi în gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Tănase a sculptat o sticlă din gheaţă
Iulian Tănase a sculptat o sticlă din gheaţă

Fraţii constănţeni Dan şi Iulian Tănase realizează sculpturi de gheaţă şi oferă uneori show-uri în care lucrările lor sunt însoţite de spectacole incendiare la propriu care topesc gheaţa.

„Am educat publicul cu privire la acest nou tip de artă. Oamenii nu înţelegeau de ce să plătească pentru nişte gheaţă care oricum se topeşte", a povestit Dan Tănase.

Blocul de gheaţă din care realizează sculptura se formează în patru zile din apă purificată. Dan (29 de ani) şi Iulian (30 de ani) lucrează cu echipamente importate din Statele Unite şi şi-au făcut specializarea în Marea Britanie, la Londra.

Beniamin Rus, din topul „ Forbes România 500 Miliardari'', a visat să fie sculptor

Sibiu: Nunta de la Biserica de Gheaţă a fost anulată din cauza vremii

Bogdan Todea: a câştigat premiul cu o sculptură neterminată

Cei doi artişti au sculptat în gheaţă tricoul şi gheata de fotbal ale lui Cristi Chivu, opere care au decorat bufetul de fructe la nunta internaţionalului român. Irinel Columbeanu, Camelia Şucu, Codruţ Sereş, Ionuţ Lupescu, Cristi Borcea sau Dan Bursuc se numără printre cei care au solicitat fraţilor Tănase realizarea unor ornamente din gheaţă pentru diferite ocazii.

Tinerii au în „palmares" şi câteva extravaganţe. O comandă aparte a fost pentru serbarea unui majorat, când au realizat un bust de femeie. Prin gâtul lucrării de gheaţă s-a turnat băutura, care era gata răcită. „Ni s-a cerut realizarea unei sticle din gheaţă şi trebuia cumva să combinăm gheaţa cu focul, astfel că, la final, am dat foc pur şi simplu sticlei rezultate", a spus Dan.

Preţuri între 450 şi 500 de euro

Preţurile unei sculpturi variază între 450 şi 500 de euro. „Cea mai mare lucrare de până acum a fost un bar din gheaţă de 4 metri, la care s-au folosit aproximativ 1.800 kg de gheaţă sau un perete din gheaţă de doi metri înălţime şi trei metri lungime, însă în cazul unei comenzi mai mari preţurile pot coborî chiar şi la 300 euro pe bucată", a mai declarat mezinul.

Ei pot realiza aproape orice, după un model, o fotografie sau numai după sugestia clientului. O lucrare medie ca dimensiune rezistă într-un mediu climatic normal, adică la temperatura camerei, aproximativ 7 - 8 ore. Cele mai frecvente cereri au fost pentru realizarea de îngeraşi, în special la botezuri, inimi şi lebede.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite