Referendum împotriva deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ultimă tentativă de a bloca proiectul care prevede amplasarea unui depozit de deşeuri chimice periculoase, la cinci kilometri de Constanţa, s-a derulat ieri la Năvodari.

Localnicii au fost chemaţi la urne ca să-şi exprime votul cu privire la proiectul firmei Ecological Center SA, firmă care urmează să construiască lângă casele oamenilor un munte de deşeuri, în care să se adune 600 de tone de substanţe pe zi. Muntele va avea 95 de metri înălţime şi se va întinde pe o suprafaţă de 154.000 de metri pătraţi.

Locuitorii din Năvodari ­s-au prezentat în număr mare la urne şi majoritatea au dat vot de blam proiectului italian, deja aprobat şi consfinţit şi printr-o hotărâre judecătorească definitivă, dată de Curtea de Apel Constanţa. Cei mai conştiincioşi votanţi au fost vârstnicii. „Vor să ne otrăvească. Am votat nu, pentru noi, pentru copiii noştri, pentru nepoţi", a spus Mihai Ignat, în faţa urnei.

„Prezenţa la vot este mai mare ca la alegerile locale sau naţionale. Locuitorii hotărăsc astăzi soarta oraşului lor pentru următorii 50 de ani", a declarat primarul Nicolae Matei.

Referendumul de ieri a fost organizat pentru anularea acordului de mediu dat unui obiectiv de investiţii ce cuprinde şi acest depozit de deşeuri. Pentru ca referendumul să fie validat este necesară prezenţa la urne a 50% + 1 din numărul total de alegători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite