Nemţoaicele întineresc cu nămolul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marianne Schartenberg împreună cu două prietene din Germania petrec două săptămâni pe litoralul Mării Negre. Turistele din Germania fac tratamente de întreţinere corporală pentru păstrarea tonusului şi se declară mulţumite de calitatea serviciilor oferite de români.

Marianne Schartenberg (84 de ani), Ursula Breuer (66 de ani) şi Karin Meyer (69 de ani) din Köln - Germania au venit la Eforie Nord pentru a face tratamente de întreţinere corporală, cu nămol şi aerosoli. Turistele germane s-au cazat la Hotelul Mirage de trei stele din apropierea clinicii de tratament, unde merg zilnic.

VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII CU NEMŢOAICELE PE LITORALUL ROMÂNESC

Nemţoaicele au un tonus de zile mari. Râd, fac glume, se mişcă uşor. Oricum nu le dai anii din buletin. De aceea fac tratamente la Eforie - nu că le-ar durea ceva, ci pentru că vor să se îngrijească, iar România le-a oferit remediul ideal. După ani la rând de cure balneare făcute la Eforie Nord, Marianne Schartenberg a fost cea care şi-a adus prietenele la tratament. Are 84 de ani, dar se simte mai sprintenă de când vine la Eforie Nord. „Eu fac cinci proceduri la SPA zi de zi: băi de nămol, ultrasunete, băi de plante şi cu apă sărată, tratamente cu parafină", explică Marianne.

Pensionare emancipate

La anii săi, turista spune că o baie cu nămol de Techirghiol o remontează la sigur. „Am vizitat America, Italia, Spania, dar cel mai bun SPA l-am întâlnit în România. Curele de tratament de la Eforie Nord sunt unice, iar eu sunt ambasadorul vostru în lume, pentru că recomand tuturor prietenilor să vină aici", se mândreşte Marianne.

La 66 de ani, Ursula se reface cu tratamente cu ultrasunete, masaj uscat şi subacvatic, gimnastică şi magneto-diaflux (n.r. - tratamente prin câmpuri magnetice de joasă tensiune). „Procedurile sunt extraordinare, realizate de specialişti de nota zece. Nicio plajă nu înlocuieşte tratamentul la SPA", laudă Ursula condiţiile de la clinica din Eforie.

Turista a venit cu prietenele la răsfăţ, „ca între fete", în timp ce soţul o aşteaptă acasă, la Köln, în Germania. „Eu şi soţul meu obişnuim să mergem în concedii separat. Aşa suntem noi, nemţoaicele, mai emancipate. La fel de normal ni se pare ca atunci când mergem în concedii, în cuplu, să dormim în camere separate la hotel. Fiecare cu spaţiul lui", mărturiseşte Ursula.

„Ne cam sperie câinii"

Karin (69 de ani) spune că tratamentul dă roade după fiecare şedinţă. „Am cure zilnice de băi galvanice, masaj uscat, băi de nămol, aerosoli şi proceduri cu parafină. Mă simt nemaipomenit. După împachetările cu nămol, mi se întinde pielea şi mi se detoxifică organismul", spune nemţoaica. Cele trei femei vin pe litoralul românesc an de an, în luna mai sau la sfârşit de sezon, în septembrie. „Pe cât de mulţumite eram de tratamente, pe atât de dezamăgite eram de mizeria de pe plajă.

Totuşi, am fost surprinse să vedem, anul acesta, plaja foarte curată şi ne bucurăm că s-a făcut ceva în acest sens", a mărturisit Marianne.

După ce ies de la SPA, femeile se plimbă pe plajă şi admiră staţiunea românească. „În jurul hotelului este frumos, avem o oază de verdeaţă pe care o vizităm ori de câte ori avem ocazia. Ne cam sperie câinii, dar nu se iau de noi. Cred că nu ne înţeleg limba şi ne ocolesc", glumeşte Ursula.

Încântate de biserici

Când nu sunt la tratament sau pe plajă, cele trei doamne vizitează obiectivele turistice. „Bisericile sunt interesante, destul de diferite de ale noastre. Am intrat, am aprins o lumânare şi ne-am rugat să fim sănătoase şi să revenim mulţi ani de acum înainte la Marea Neagră", spune Karin.

Turistele şi-ar permite orice altă ţară ca destinaţie de vacanţă, întrucât pensiile lor după o viaţă de muncă sunt de 960 de euro (Ursula), 1.600 de euro (Karin) şi peste 2.000 de euro (Marianne). Aleg totuşi litoralul românesc pentru că aici se tratează în clinicile SPA mai ieftin decât în orice altă parte.

Tratamente-minune

Pentru două săptămâni la SPA, nordicele au plătit, fiecare, 199 de euro, la care s-au adăugat cazarea şi transportul cu avionul. În total, fiecare dintre turiste a achitat 991 de euro. Tour-operatorul german Messerschmitd, prin care au venit nemţoaicele, a explicat de ce au ales acestea Marea Neagră.

„Deşi cazarea şi mâncarea sunt mai scumpe în România, curele de tratament sunt eficiente şi asta le face să aleagă ca destinaţie de vacanţă litoralul românesc. De exemplu, în Vest, pentru curele de tratament plăteau de zece ori mai mult şi nu erau atât de eficiente ca în România", a spus Gabi Băţăuş, reprezentanta agenţiei prin care au venit nemţoaicele.

O cursă specială charter München - Constanţa a companiei Air Berlin i-a adus, la 19 mai, pe primii 84 de turişti nordici din acest sezon estival. În fiecare marţi, până la toamnă, cursa charter va aduce turişti nordici la Constanţa.

Vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi deosebit de caldă azi şi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, dar este puţin probabil să plouă. Vântul va sufla slab şi se va intensifica doar după-amiaza. Temperaturile maxime se vor situa între 25 şi 28 de grade Celsius, iar cele minime, între 16 şi 18 grade. Temperatura apei va fi de maximum 15 grade. Mâine, temperaturile se menţin ridicate, sâmbătă însă este posibil să plouă.

Ultimul weekend pe litoral la preţ redus

De la 1 iunie, preţurile la cazare vor creşte cu aproximativ 10-15 procente. Dacă weekendul trecut turiştii se puteau caza la un hotel de patru stele din Mamaia cu 318 lei, într-o cameră dublă, cu mic dejun inclus, de la 1 iunie ei vor plăti 384 de lei pe zi pentru aceleaşi condiţii. La Eforie Nord, la un hotel de patru stele, o cameră single costă 240 de lei pe zi. De la jumătatea lunii iunie, pentru aceeaşi cameră, tariful va fi de 284 de lei.

Ce este deschis pe litoral

În staţiunea Mamaia, în zona Cazino, turiştii pot merge la terasele Andreea, Motor şi La Balansoar. În Vama Veche, pe aleea principală, toate terasele şi restaurantele sunt deschise. În Eforie Nord, terasele Belona, Acapulco, Turist sau Debarcader îşi aşteaptă oaspeţii cu delicatese din peşte şi răcoritoare.

Tot de la 1 iunie, vizitatorii vor putea asista în Constanţa la spectacole la Delfinariu. Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen, cei trei delfini achiziţionaţi de la Aquarium Beijing vor sosi în oraşul de la malul mării în weekend.

Telegondola va începe să funcţioneze de la 1 iunie, iar preţurile vor fi aceleaşi ca şi anul trecut: 10 lei o călătorie şi 20 de lei dus-întors.

Cluburile de pe litoral oferă petreceri tematice în weekend. Vineri, la Clubul Summer Crush din Mamaia va avea loc o prezentare de lenjerie intimă a designerului Richard Grenne. În club Vansses, cântă Cabron, Karie şi Pacha Man vineri, iar DJ-ii Grass şi Oldskull vor fi responsabili cu încălzirea atmosferei. Pe ritmuri de hip-hop turiştii pot petrece şi în Club Wish din Constanţa, unde cântă BUG Mafia.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite