Moartea gravidei de 15 ani, sancţionată doar cu mustrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii care au fost de gardă când Hulia Rabia Sadula (15 ani) a decedat după un chiuretaj au fost anchetaţi de Consiliul Medical al Spitalului Judeţean.

Dr Lazăr Irimiea, dr Snejana Sâmboteanu şi două dintre asistentele de la Secţia de Ginecologie au fost sancţionaţi ieri de conducerea spitalului doar cu avertismente. Primul sancţionat a fost doctorul din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), Snejana Sâmboteanu.

„Medicul a dat mai puţine luni sarcinii minorei de 15 ani fără a o consulta. Deşi în fişa ei era scris că minora a fost consultată, ulterior dr. Sâmboteanu a recunoscut că nu a făcut-o", a declarat dr Dan Căpăţână, managerul spitalului.

Asistentele medicale aflate de gardă când minora a fost adusă au primit avertisment şi vor fi anchetate disciplinar. „Ele nu au consemnat în foaia de observaţie evoluţia pacientei între orele 13.40 şi 22.40", se precizează în raportul întocmit de spital. Şeful Secţiei Clinice de Ginecologie, dr Lazăr Irimiea, a primit avertisment.

Medicul acuzat spune că va contesta decizia. Medicul Hany Riad, care a chiuretat-o pe Hulia Rabia Sadula, a fost concediat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite