Militari americani, păcăliţi de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipe de poliţişti şi procurori au descins ieri-dimineaţă la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din oraşul Ovidiu, ce exploata ilegal o carieră de piatră.

Anchetatorii deţin indicii că firma subcontractoare Analog Trans SRL a reuşit să-i păcălească pe americanii de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu cu suma de 200.000 de lei. Poliţiştii au descoperit că administratorul, Mugurel Pană, le-a furnizat militarilor americani materiale de construcţii sub standardele cerute. Societatea a obţinut contractul pentru furnizarea materialelor după ce a prezentat mostre de la o altă carieră de piatră autorizată.

Firma locală a semnat astfel contractul cu compania turcă angajată de americani pentru efectuarea lucrărilor din bază. Dar societatea din Ovidiu a livrat, în loc de piatră de carieră, pământ cu piatră mărunţită. Anchetatorii încearcă acum să afle cum a reuşit administratorul firmei, Mugurel Pană, să intre în posesia a 10 hectare din cariera Sitorman de lângă Ovidiu. Cariera fusese închisă în 2006 de reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, însă administratorul a continuat să o exploateze ilegal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite