Hilton alege Bulgaria în locul Hotelului Rex din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul hotelier Helios din Bulgaria a fost integrat în lanţul Hilton şi urmează să-şi renoveze finisajele actuale pentru a le ridica la standardele Hilton, au anunţat ieri, la Varna, reprezentanţii complexului.

Desigur, pentru România aceasta e o veste tristă, având în vedere potenţialul turistic al litoralului nostru. Dar nu e numai atât: acum cinci ani, proprietarul complexului Helios din Varna, Georgi Velchev, a încercat să cumpere celebrul Hotel Rex din Mamaia, dar, din cauza unor „probleme locale", n-a reuşit.

„Dacă aş fi cumpărat în 2005 Hotelul Rex din Mamaia, cu siguranţă că aş fi făcut toate demersurile pentru a-l integra în familia Hilton", a declarat Velchev pentru „Adevărul". El a mai arătat că, în România, „din păcate, multe hoteluri de pe litoral au fost vândute unor oameni care n-au avut dispoziţia necesară pentru a investi mai târziu în dezvoltarea lor". Trebuie menţionat că brandul Hilton nu mai e prezent niciunde altundeva pe toată coasta Mării Negre, extensia de la Varna (care putea fi în Mamaia!) fiind unică în zonă.

La Helios, intervenţia noii francize se va concretiza în modernizarea unui corp de hotel numit Doubletree by Hilton şi în construirea unui Hotel Hilton după toate rigorile acestui brand internaţional. Venituri de 3,5 milioane de euro pe an „În Bulgaria, un hotel de cinci stele aduce venituri de aproximativ 9.000 de euro pe cameră, în fiecare sezon", ne-a explicat Georgi Velchev.

Asta înseamnă că, de pe urma celor 400 de camere administrate de Helios (incluzând Doubletree by Hilton şi Hilton), veniturile trec de 3,5 milioane de euro pe sezon. «Doubletree by Hilton» se va deschide în 2010, iar noul complex Hilton va fi gata în 2011, ne-a declarat directorul de marketing de la Helios, Ion Bondar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite