Fraudă la Prima Casă, prejudiciu nerecuperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun leu: atât „a obţinut“ Direcţia Finanţelor Publice Constanţa (DGFP) la prima executare silită din România pentru programul Prima Casă.

Prin licitaţie ar fi trebuit să se recupereze prejudiciul de 57.000 de euro, cauzat de contractul fraudulos obţinut de Georgiana Răduţ (23 de ani), din satul Viroaga - comuna Cerchezu, angajată la o spălătorie de maşini din Constanţa, cu un contract de colaborare pe 600 de lei.

Licitaţia de ieri a fost amânată din lipsă de ofertanţi, cu toate că preţul a scăzut până la 15.000 euro. „Prejudiciul la stat este de 57.000 de euro pentru că noi nu am reuşit să recuperăm nimic. Paguba va fi suportată de cei care vor fi găsiţi responsabili, întrucât am făcut plângere penală", a declarat directorul executiv adjunct al DGFP Constanţa, Emil Mihăilescu. Cazul e cercetat de poliţiştii din Cernavodă sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

„Georgiana Răduţ a fost audiată de două ori până acum şi a recunoscut că a contractat creditul. Rămâne acum să vedem cum a reuşit ea să obţină actele falsificate", au precizat surse din anchetă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite