A născut, deşi medicul i-a spus că a avortat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Rusu (20 de ani) a fost, în urma cu trei ani, la medicul Riad Hany, acuzat că a făcut un avort ilegal unei adolescente de 15 ani care a murit săptămâna trecută. Tânăra dorea să facă de asemenea un chiuretaj.

Anca Rusu povesteşte că s-a prezentat la cabinetul medicului egiptean pe când era elevă în clasa a X-a. „Eram mult prea tânără ca să păstrez o sarcină, aşa că am mers cu mama la spital pentru a scăpa de ea", a povestit fata. Sarcina nu avea mai mult de o lună. „M-a consultat, dar a ezitat să facă intervenţia pentru că sarcina era prea mică, dar în final l-am convins. Ne-a cerut mie şi mamei 300 de lei şi apoi s-a apucat de treabă", a povestit tânăra.

Peste câteva luni a avut o surpriză. În urma unui alt consult ea a aflat că este însărcinată în cinci luni. Sarcina evoluase perfect. Mama adolescentei a cerut socoteală medicului, dar n-a primit niciun răspuns. Băieţelul s-a născut sănătos, s-a dezvoltat normal, iar acum are aproape trei ani.

Explicaţii medicale

Medicii spun că există explicaţie ştiinţifică pentru astfel de cazuri. „Dacă o femeie are un uter fie curbat în faţă, fie curbat în spate, este posibil să treci cu chiureta pe lângă sarcină şi să nu se întâmple nimic. Embrionul nu se elimină, iar sarcina evoluează în continuare", a explicat medicul Victorian Păştilă, vicepreşedintele Comisiei de Malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. El spune că este posibil, de asemenea, ca adolescenta să fi fost însărcinată cu gemeni şi doar un făt să fi fost chiuretat.

Medicul egiptean a fost concediat săptămâna trecută de l a Spitalul Judeţean Constanţa după ce pacienta sa în vârstă de 15 ani a murit. Necropsia a arătat că Hulia Rabia Sadula avea o sarcină mult prea înaintată pentru a i se mai putea face un avort.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite